4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

2. HNL: Važna pobjeda Međimurja protiv BSK-a 1:0

Međimurje je došlo do važnih bodova u drugom domaćinstvu ovog proljeća na domaćem terenu protiv BSK-a iz Bijelog Brda. Savladali su čvrste goste 1:0 golom Tkalčića u 72. minuti. Važnost utakmice itekako je bila vidljiva u redovima čakovečkog sastava, jer tri boda su bila neophodna da napuste zadnje mjesto na tablici, posebice nakon što je izravni konkurent Hr. Dragovoljac poražen na domaćem terenu nešto ranije s 1:3 od Sesveta. Naši su u tome na kraju i uspjeli, slavili minimalnu, ali slatuku pobjedu 1:0.

NAJAVA UTAKMICE

Nogometaši Međimurja prikovani za dno drugoligaške tablice i bez pobjede u nastavku prvenstva, dočekali su u 18. kolu BSK-a B. Brdo u vrlo važnoj utakmici za nastavak sezone. Imperativ su bila tri boda, jer svakim drugim rezultatom opstanak se čini sve daljim.
Trener Kristić za ovu utakmicu konačno je mogao računati na gotovo sve raspoložive igračke snage, jer se u sastav vratio najiskusniji domaći igrač i kapetan Režić, dok je nakon zaliječene ozljede debitirao Marin Fadić koji je zimus stigao iz dubrovačkog GOŠK-a.

MEĐIMURJE – BSK 1:0

90 – igra se 4 minute sudačke nadoknade, gosti imaju zadnji pokušaj u zadnjoj od četiri minute. Ipak, Međimurje ima na kraju zicera, ali Pajićev udarac iz blizine brani gostujući vratar.

79. minuta – kakav zicer za odluku. Patafta je sjajno uposlio Brckovića koji je izašao sam pred Ilinčića, ali ovaj je pucao baš u kut u koji se već “legao” gostujući vratar koji mu je obranio veliku priliku.

75. minuta – otvorili su se gosti i sada Međimurje ima puno prostora. Visi gol u zraku za 2:0.

72. minuta – evo gola, vodi Međimurje 1:0. Dobar nos je imao trener Kristić, ubacio je u igru Tkalčića u 71. minuti, a samo minutu kasnije zabio je za vodstvo našeg sastava nakon izvrsnog ubačaja Ikića.

65. minuta – preslika prvog dijela. Slabo s jedne i druge strane, bez pravih prilika, počele su prve izmjene.

46. minuta – počelo je drugo poluvrijeme u Čakovcu.

45 plus 2 minute – završilo je prvo poluvrijeme, nema golova nakon prvog dijela u Čakovcu.

45 plus 1 minuta – sudačka nadoknada (igra se još 2 minute), Međimurje ima slobodnjak na obećavajućoj poziciji. Režić ima drugu priliku na ovoj utakmici da ugrozi Ilinčića, prvi put je pogodio samo živi zid. Drugi slobodnjak bio je bolji, ali nažalost lopta je prošla zamalo preko gola.

44. minuta – ipak malo uzbuđenja u samom finišu. Prva velika prilika za domaće. Najprije je Pušić izbio u dobru poziciju s lijeve strane, pucao prema BSK-a, ali je dobro obranio vratar Ilinčić, na odbijanac je natrčao Patafta, ali vratar još jednom brani. Mogao je naš napadač i bolje reagirati. U akciji poslije u dobroj poziciji je Munivrana, ali opet je vratar na mjestu. Konačno su se naši “zagrijali”.

42. minuta – igra se sama završnica prvog poluvremena. Uspjeli su malo izvući naši goste prema naprijed, otvorilo se više prostora pred vratima BSK-a, ali nema dobrog završnog pasa, nažalost ni udarca prema vratima gostiju. Vrlo skromnih 40-ak minuta Međimurja.

35. minuta – i dalje ništa – ništa u Čakovcu u dvoboju Međimurja i BSK. Kod domaćina nema prave organizacije igre, stoga nikako da upute udarac prema gostujućem vrataru Ilinčiću.

25. minuta – ništa zanimljivog se do sad nije dogodilo na utakmicu koju prati oko 400        gledatelja koji su lijepo popunili čakovečki stadion ove ugodne proljetne večeri. Gosti su bili okomitiji, ali srećom jedini istureni napadač Šimičić dvaput je bio u ofsajdu, jer bi inače imao otvoreni put prema domaćim vratima koje brani Nemec, nakon što je iz prve postave ispao Galoši koji je jako kiksao u Sesvetama. Domaći su za sada potpuno bezopasni, teško probijaju gostujuću obranu u kojoj je čak pet obrambenih igrača.

  1. minuta – točno u 18:00 počela je utakmica pod svjetlima reflektora čakovečkog    stadiona. U prvih desetak minuta na djelu je ispitivanje snaga.

 

ČAKOVEC. SRC Mladost. Gledatelja: 400. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Damir Kraljević (Zadar), Vice Vidović (Split). 4. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj). Delegat: Domagoj Poljak (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Tkalčić (72)

MEĐIMURJE: Nemec 7– Pajić 6,5, Režić 6 (od 71. Tkalčić 7), Novoselac 7, Pušić 6 – Hranilović 6, Marić 5 (od 58. Brcković 6), Fadić 6 – Ikić 6,5 (od 81. Marciuš -), Patafta 6, Munivrana 6,5.

BSK: Ilinčić 7 – Majtanić 6, Kovačić 5 (76. Kasač -), Mlakić 6 (od 78. Popović -), Anić 5, Ištvanić 5 – Periša – (od 14. Žigri 5), Čikvar 6, Gvozdenović 6,5, Muženjak 6 – Šimičić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Igor Tkalčić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE