TO JE SAMO KOD NAS MOGUĆE: Međimurju uvjerljivo naslov prvaka, a u Varaždinu se slavi

Međimurje ne može u II. HNL

Samo se možemo nadati da situacija oko naslova prvaka III. HNL-istok i ulazak u II. HNL usprkos tome što je NK Međimurje osvojilo naslov prvaka, nije uvod u novu dominaciju Varaždina u nekom širom kontekstu na štetu našeg kraja, kao što je to bio slučaj kada je 2000.-ih na vlasti u u tom gradu bio kontroverzni Ivan Čehok kojem se sudi zbog sumnji u milijunske malverzacije i već aktivno zagovara “da Međimursku županiju treba ukinuti”, a u Varaždinskoj županiji Radimir Čačić koji je također morao na jedno vrijeme iz politike zbog zatvorske kazne. Sada oba dvojica imaju dobre izgleda da u 2. krugu lokalnih izbora sljedeće nedjelje opet postanu najvažniji varaždinski političari, a “politika od gore”, ali ona HNS-a, pa možda i nešto šira već je “ugurala” njihov klub u II. HNL na uštrb Međimurja. Međimurski političari oprez, naši nogometni i sportski djelatnici – probudite se!

Klikaj.hr donosi pregled predzadnjeg kola III. HNL-istok u kojem je naše Međimurje bez obzira na neodobravanje licence za II. HNL stiglo do nove pobjede. Hat-trickom najboljeg strijelca lige Nenada Erića Međimurje je pobijedilo Vukovar 3:2 i kolo prije kraja potvrdilo naslov prvaka u Trećoj HNL. U jednoj čvrstoj na trenutke i gruboj utakmici u samom početku prvog poluvremena Vukovar nije iskoristio dvije prilike.

Međimurje dolazi u vodstvo u 35. minuti golom Erića glavom nakon udarca iz kuta, što je i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu Vukovar pokušava izjednačiti, no danas raspoloženi inače rođeni Vukovarčanin Nenad Erić s dva gola u 75. i 82. minuti dovodi Međimurje u vodstvo 0:3. Domaćin pri kraju utakmice samo uspijeva ublažiti poraz na 2:3 golovima Sutona i Šesta.

Tako Međimurje kolo prije kraja bježi Varaždinu nedostižna četiri boda i osvaja naslov prvaka 3. HNL. Ova pobjeda Međimurju ništa ne znači jer nisu dobili licencu za 2. HNL u koju ulazi drugoplasirani Varaždin. Varaždinci su pobjedom u Bijelom Brdu 1:2 protiv domaćeg BSK-a potvrdili drugo mjesto.

Rasterećeni su u utakmicu ušli igrači trenera Kastela jer su znali da su nedobivanjem licence Međimurja ušli u viši rang, piše Klikaj.hr o predzadnjem kolu III. HNL-istok.

Uzalud protestiraju iz NK Međimurje prema svima, posebice HNS-u zbog “dvostrukih kriterija” prema NK Varaždinu, odnosno našem klubu u vezi licenciranja za II. HNL, jer je Varaždinu i drugo mjesto na tablici dovoljno da iduće subote proslavi ulazak u višu ligu.

Foto: M. Dovečer

Ostavi komentar