Tim Gajser još jednom osvojio MXGP titulu

Tim Gajser, slovenski vozač motocrossa, po četvrti je put u zadnjih šest godina uspio postati svjetski prvak. Tu je titulu osigurao nakon utrke u talijanskom Trentinu, a ukupno je ove sezone slavio u čak 13 utrka MXGP-a. Poput svih tipova natjecanja i utrka u 2020. godini, MXGP je naišao na poteškoće u organizaciji, ali natjecanje je ipak uspješno privedeno kraju. Unatoč okolnostima, svjetski prvak Gajser je od samog starta sezone pobjeđivao na utrkama u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, a povratkom natjecanja nakon krize zbog pandemije koronavirusa, nastavio je gdje je stao pobjedom u Latviji.

Dokazao svoju vještinu

Gajser se sjajno prilagodio svim promjenama koje su došle u rasporedu utrka, a prije slavlja u Trentinu, na pobjedničkom postolju našao se u 12 utrka zaredom. O njegovoj vještini govori i činjenica da je vodio u više utrka i krugova od bilo kojeg drugog vozača MXGP-a. Možda je najbolji pokazatelj njegovog znanja i utrka u belgijskom Lommelu, čija staza slovi za najtežu. Tamo je uspio osvojiti čak 142 od maksimalnih 150 bodova, prenosi autosport.hr

Oduševljen svojom novom titulom

Tim Gajser teško je skrivao oduševljenje nakon što je osvojio svoju treću uzastopnu titulu, a to je jasno vidljivo u njegovoj izjavi nakon što je proglašen pobjednikom:
“Osvojiti titulu svjetskog prvaka četvrti put je nešto nevjerojatno. Sjajno je pobijediti jednom, ali četiri puta… Bez teksta sam. Ovo je bila jedna čudna sezona zbog virusa COVID-19, a zatim je uslijedila pauza između druge i treće runde. Ipak, na kraju, sve se posložilo i osvojili smo novu titulu. Danas je bio jako lijep dan za utrku. U prvoj vožnji nisam imao najbolji start, ali završio sam na drugom mjestu što je značilo da mogu pobijediti u drugoj vožnji i na taj način slaviti u ukupnom poretku. Preuzeo sam inicijativu i u vrlo zanimljivoj borbi s Romainom (Febvreom) ipak uspio pobijediti. Jako sam sretan što sam pobjednik ove utrke i ukupnog poretka u istom danu. Veliko hvala mom timu HRC. Puno je ljudi koji imaju zasluge za ovu titulu i koji su me podržavali sve ove godine, ali nisu danas mogli biti ovdje. Čast mi je voziti za ovaj tim i cijenim svaku osobu koja mi je pomogla. Hvala svima.”

U Hondi su presretni Gajserom

Kao što je Gajser nahvalio svoj tim, riječi hvale došle su i iz suprotnog smjera. Točnije, nakon pobjede slovenskog vozača, oglasio se i predsjednik Honda Racing Corporationa:
“Izuzetno nam je drago da je Tim osvojio svoje drugo uzastopno prvenstvo. Raspored ove sezone bio je neugodniji nego ikad zbog pandemije koronavirusa i mogu samo zamisliti koliko je teško bilo održati top formu tijekom čitave ove godine. Unatoč tome, njegova jedinstveno uravnotežena brzina i stabilnost su se čak i poboljšale te on sada pokazuje pravo srce, tijelo i vještine istinskog prvaka. Zahvaljujem se timu, svim našim sponzorima i svim fanovima motocrossa koji prate i podržavaju naše trkačke aktivnosti.”

Iduće godine isti cilj

Tim Gajser će i iduće godine nastaviti gdje je stao ove te tako pokušati i po treći put zaredom osvojiti titulu svjetskog prvaka. Iako je već sada u biranom društvu vozača, petom titulom svjetskog prvaka uvelike bi se našao u razgovoru na temu najboljih vozača ikad.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE