Senzacija iz Portugala: Antonia Ružić osvojila turnir!

Odlična forma, visoka koncentracija na svaku loptu, pobjeđivanje tenisačica koje su 500 mjesta bolje rangirane na WTA listi, izbacivanje vršnjakinje koja je igrala finale juniorskog Wimbledona i rješavanje svih susreta već u prva dva seta, samo su neke činjenice s turnira u Portugalu koje potvrđuju Antonijin rezultat karijere.

U dva kvalifikacijska susreta uvjerljivo je pobijedila Alice Rame (391. na WTA listi) i Tinu Cvetkovič (605.). Uslijedio je regularni dio turnira u kojem su padale Irina Fetecău (242.), Nastasja Mariana Schunk (305.), Simona Waltert (262.) te Despina Papamichail (210.). U svakom susretu dva seta su bila i više nego dovoljna da izbaci svoje bolje pozicionirane suparnice. Već i prije finala, svima je dala do znanja da se rame uz rame može nositi sa svakom predstavnicom te da ni prethodno postavljene nositeljice nisu nikakav problem za nju.

U finalnom susretu ITF-ovog turnira tenisačica u portugalskom Lagosu nagradnog fonda od 25 000 dolara, mladoj Orehovčanki sa suprotne strane ždrijeba stigla je Isabella Shinikova, 29-godišnja tenisačica Bugarske sa dugogodišnjim iskustvom, pozicionirana na 250. mjestu WTA liste.

Prvi set dominantno je pripao međimurskoj tenisačici s 6:1. Drugi set također pripada Antoniji s 6:4.

Susret je trajao sat vremena i osam minuta te završio ukupno 2:0 u setovima za Antoniju, koja pobjeđuje finalni susret i osvaja turnir.

Prikazanom igrom, pristupom i kvalitetom može se bez sumnje zaključiti kako hrvatski ženski tenis u Antoniji definitivno ima svijetlu budućnost.

Ostavi komentar