15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Povijesni rezultat streljačkog društva Mihovil, Zoran Horvat državni prvak

Renesansa međimurskog streljaštva se nastavlja, a za posljednji uspjeh zaslužni su strijelci Mihovila.

Članovi SD Mihovil s posljednjeg državnog prvenstva vratili su se s zlatom u pojedinačnoj i broncom u ekipnoj konkurenciji.

Hrvatski streljački savez i Streljački savez Karlovačke županije organizirali su u subotu 1. kolovoza 2020. godine na Karlovačkom sportskom strelištu Državno streljačko prvenstvo u disciplini 50 metara serijski malokalibarski pištolj Drulov.

Od međimurskih ekipa nastupila je ekipa Streljačkog društva Mihovil i Streljačkog kluba Alzas.

U pojedinačnoj konkurenciji, član Mihovila Zoran Horvat, posljednjim ispucanim metkom ostvario je 510 krugova osvojivši pritom prvo mjesto.

Inače, njegov rezultat je najbolji u Hrvatskoj ove godine.

Drugi je bio Vlado Cindrić iz Policajca iz Karlovca s 508, a treći Boris Kovačić iz koprivničke Podravke s 494 kruga.

U ekipnom dijelu natjecanja strijelci iz streljačkog kluba Mihovil u sastavu Zoran Horvat, Antun Grošanić i Antun Ladić osvojili su treće mjesto s 1323 kruga.

Bolja od njih bila je drugoplasirana ekipa Karlovca s 1357 kruga i zlatna ekipa streljačkog društva Policajac s 1436 kruga.

Ekipa streljačkog kluba Alzas imala je manje sreće te je s 1259 kruga osvojila četvrto mjesto.

– Ovo je povijesni rezultat za streljačko društvo Mihovil jer po prvi put se državni prvak s takvog natjecanja vozio doma u Međimurje. Potvrda je dobrog rada i jak vjetar u leđa streljačkom društvu Mihovil da nastavimo svoj dosadašnji rad te pokušavamo dominirati i u drugim streljačkim disciplinama na državnom nivou, izjavio je predsjednik SD Mihovil Vjeran Horvat.

Dodao je kako se dolaskom međimurskih strijelaca iz Mihovila – Zorana Horvata, Antuna Grošanića, Antuna Ladića, Jovice Jovankića i Vjerana Horvata (trener) te Alzasa – Ivice Takača, Saše Kralja, Stjepana Hamera i Marijana Turka (trener) na državna natjecanja, konkurenciji „tresu gaće“ u pištoljskim disciplinama.

– Odličja za prva tri mjesta unatrag nekoliko godina sve češće se voze u Međimurje. Nadamo se da će se ovakav trend nastaviti i ubuduće te se ovim putem zahvaljujemo Policijskoj upravi međimurskoj na pomoći i njegovanju streljačkog sporta, poručio je Horvat.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE