4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Noa Vresk iz STK Mihovljan izborio završnicu pojedinačnog seniorskog prvenstva Hrvatske

Vrsar je bio domaćin pojedinačnoga seniorskog prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu na kojem su među 32 igrača nastupili Noa Vresk, Matija Strbat i Antonio Bodalec iz Mihovljana izborivši nastup kroz regionalne kvalifikacije.

Prvo su igrali prednatjecanje po skupinama iz kojih su prvo i drugo plasirani izborili završnicu gdje im se pridružila osmorica najboljih s rang liste.

Najuspješniji od Mihovljančana je bio Vresk koji je, pobjedama nad Antonićem iz STK Zagreba i Martincem iz STK Zaboka te porazom od Vekića iz Pule, svoju skupinu završio na drugom mjestu i probio se u završnicu.

Strbat je u svojoj skupini svladao Babića iz Dračica te istim rezultatima izgubio od Puljanina Kuzmića i Lozušića iz GSTK Zagreba te završio na trećoj poziciji. Antonio Bodalec je u skupini od tri igrača poražen i od Vidana iz zagrebačkoga TIS-a i Lopušinskog iz Splita pa su oba završila na trećim pozicijama čime su se oprostili od natjecanja.  Ista sudbina je zadesila i Vreska, nakon što je  u šesnaestini finala razigravanja poražen od iskusnoga Spličanina Jerkovića.

Već u osmini finala svi su ispali u igri muških parova, Strbat i Bodalec od Zlatkova iz Dugoga Sela i Znike iz Samobora, a Vresk u kombinaciji s Maurom Obranićem iz Pazina od Zabočana Posavca i Martinca.

Najuspješniji, s titulama prvaka na prvenstvu su bili Andrej Gaćina iz STK Zagreba, kojemu je to deseta titula, i Ivana Malobabić iz STK Varaždina pojedinačno, Ivor Ban s Filipom Zeljkom iz GSTK Zagreba u muškim parovima, Ivana Malobabić i Ida Jazbec iz Malinske Dubašnice u ženskim parovima te Ban s Hanom Arapović iz HSTK Mladosti iz Zagreba u mješovitim parovima. (ff)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE