Stolni tenis: U Goričanu pokali domaćima, Jambor blistao u Lopatincu, najbolji slučajni par Kovačević/Čižmešija u Čakovcu

Kao uvod u novu stolnotenisku sezonu međimurskih stolnoteniskih liga koje započinju predstojeći vikend, odigrana su tri zanimljiva turnira u Goričanu u organizaciji tamošnjeg STK Goričan, po prvi puta u Lopatincu kao Otvoreno prvenstvo Općine Sveti Juraj na Bregu i u Čakovcu gdje je organizator bio STK Čakovec turnira “slučajnih parova”.

2. Otvoreni turnir STK Goričan: Sva tri pokala za domaće igrače

U Društvenom domu u Goričanu istoimeni domaći klub je u subotu organizirao svoj 2. otvoreni turnir na kojemu su najuspješniji bili igrači prvoga sastava, koji se natječu u 2. Međimurskoj ligi. Prvo mjesto je, pobjedom u finalu nad Josipom Đuranom, osvojio Igor Vesenjak, a u borbi za treću poziciju Dario Grd je bio uspješniji od Marka Friščića. Turnir je obilovao lijepim i borbenim partijama i odisao sjajnom atmosferom, a organizatori predvođeni predsjednikom kluba Željkom Blažekom, koji je podijelio pokale, još samo priželjkuju da se na 3. turnir iduće godine prijavi i više igrača.

1. Otvoreno prvenstvo Općine Sveti Juraj na Bregu: Karlo Jambor uzeo dva zlata među seniorima

Stolnoteniski klub Lopatinec u nedjelju je u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu organizirao 1. Otvoreno prvenstvo Općine Sveti Juraj na Bregu na kojemu su se igrale četiri kategorije. S dva osvojena prva mjesta, najuspješniji natjecatelj je bio član Zasadbrega Karlo Jambor, koji je pobijedio među seniorima i zajedno s klupskim kolegom Nikolom Magdalenićem, drugoplasiranim seniorom, bio prvi u igri parova. Pobjedom u finalu nad Đurđom Zver iz Mihovljana, najuspješnija igračica je bila Renata Perko iz kluba organizatora, koja se u kombinaciji s klupskim kolegom Karlom Šoltićem okitila i srebrom u parovima, dok je u neizvjesnom finalu kategorije veterana Dejan Marčec iz Nedelišća preokretom u pet setova savladao domaćega Damira Ivanušu. Prvenstvo je svečano u ime pokrovitelja, Općine Sveti Juraj na Bregu, otvorio njen načelnik Anđelko Nagrajsalović, a pokale i medalje su najboljima na kraju podijelili predsjednik i dopredsjednik STK Lopatinca Damir Ivanuša i Mladen Trbuhović.
Najbolji na turniru:
– seniori: Karlo Jambor (Zasadbreg), 2. Nikola Magdalenić (Zasadbreg), 3. Karlo Šoltić (Lopatinec) i Dario Grd (Goričan),
– igračice: Renata Perko (Lopatinec), 2. Đurđa Zver (Mihovljan), 3. Gordana Antončić (Mihovljan) i Ljiljana Trbuhović (Lopatinec),
– veterani: 1. Dejan Marčec (Nedelišće), 2. Damir Ivanuša (Lopatinec), 3. Ivan Pongračić (Mala Subotica) i Dražen Matoničkin (Koprivnica),
– parovi: 1. Karlo Jambor/Nikola Magdalenić (Zasadbreg), 2. Renata Perko/Dražen Šoltić (Lopatinec), 3. Dejan Marčec/Dražen Novak (Nedelišće) i Damir Ivanuša (Lopatinec)/Vinko Legin (Kos-Kotoriba).

 

Turnir u stolnom tenisu Lopatinec
Najbolji seniori (Karlo Šoltić, Nikola Magdalenić, Karlo Jambor, Dario Grd) u Lopatincu
Najbolje u ženskom dijelu turnira u Lopatincu
Najbolje u ženskom dijelu turnira u Lopatincu: (Đurđa Zver, Renata Perko, Gordana Antončić, nedostaje Ljiljana Trbuhović)
Veterani turnir stolnom tenisu
U Lopatincu su igrali i veterani, a najbolji su bili: (Dražen Matoničkin, Ivan Pongračić, Dejan Marčec, Damir Ivanuša)

Prvenstvo STK Čakovca u slučajnim parovima: Najbolje se “uigrali” Miroslav Kovačević i Marijan Čižmešija

Miroslav Kovačević i Marijan Čižmešija su pobjednici prvenstva Stolnoteniskoga kluba Čakovec u slučajnim parovima, čiji su sastavi određeni ždrijebom. Nakon osvojenoga drugoga mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini zaredali su pobjedama i u četvrtfinalu eliminirali Petru Babić Gašparlin i Renata Peršića, polufinalu Gorana Barbića i Vladimira Šestaka te u finalu Juraja Ciglera i Gorana Spahiju. Njihovi finalni protivnici do završnice su došli pobjedom u polufinalu nad Lukom Ciglerom i Zvonimirom Turkom, koji su nakon toga u razigravanju za broncu bili bolji od Barbića i Šestaka. U klubu su turnir iskoristili da bi Franji Flacu uručili zahvalu za dugogodišnju suradnju i potporu klubu, kojega je jedan od osnivača i u kojemu je sedamdesetih godina bio igrač, trener i višegodišnji tajnik.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE