16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Stolni tenis: Matija Barić pobjednik 5. Kupa Grada Čakovca

Nakon dvije godine stanke zbog korone, u subotu je u dvorani 2. Osnovne škole odigran 5. Kup Grada Čakovca.

A na pobjedničku stazu se prvim mjestom u kategoriji seniora, koja se igra kao Kup Grada, vratio Matija Barić, pobjednik na prva tri turnira, kojega je 2019. godine s prijestolja svrgao Zoran Turk iz Fužina.

Na turniru je igralo 66 igrača i 8 igračica iz Međimurske, Koprivničko-Križevačke i Primorsko-Goranske županije, Zagreba i iz susjedne Slovenije, koji su pokazali visoku kvalitetu stolnoga tenisa pa su mnogobrojni gledatelji mogli i te kako uživati.

Osim toga na zavidnoj razini je bila i organizacija Stolnoteniskoga kluba Putjane, čiji su prokušani voditelji Željka Podgorelec-Sirc, Goran Balić i Rino Megla uzorno vodili cjelodnevno natjecanje. Turnir se igrao pod pokroviteljstvom Grada Čakovca u sklopu obilježavanja njegovoga dana pa ga je otvorila gradonačelnica Ljerka Cividini, a igrače je ispred Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije pozdravio njen tajnik Tomica Jakopec.

Već smo spomenuli da je po četvrti put pobjednički pokal u kategoriji seniora, te prijelazni pokal, osvojio Matija Barić iz MSTC Čakovca, koji je u finalu s 3:0 savladao Eugena Šimona iz STK Putjana, dok su treće mjesto podijelili Šimonovi klupski kolege Boris Preksavec i Robert Lehkec.

Pobjednik četvrtoga turnira Zoran Turk nije baš bio raspoložen pa je ispao već u osmini finala, dok je pobjedničku medalju u utješnoj kategoriji osvojio Ivan Tepšić iz Zagreba.

U kategoriji mlađih veterana Davorin Pongrac iz zagrebačkoga GOLD-a je obranio titulu s četvrtoga turnira, savladavši u finalu s 3:0 Roberta Chambera iz Svete Nedelje (SLO), dok su treće mjesto podijelili Dejan Marčec iz Nedelišća i Saša Kneklin iz Pribislavca, a prvo u utješnom razigravanju osvojio Ervin Bajuk iz Putjana.

U šenkovečkom finalu prvo mjesto u kategoriji starijih veterana je pobjedom od 3:2 nad Božidarom Krnjoulom osvojio Zoran Vidović, ispred Branka Lipića iz HE-DRE i Deana Lajtmana iz Putjana, koji su podijelili treće mjesto, a medalja za prvo mjesto u utješnoj kategoriji je pripala trećem Šenkovčanu Miljenku Perasu.

Među najstarijim veteranima u finalu se vodila velika borba između pobjednika na 4. turniru u kategoriji starijih veterana Andrije Bertonea i Božidara Križanca iz Sračinca, koji su se tada sastali u četvrtfinalu.

I ovoga puta bolji je s 3:2 bio Bertone i osvojio prvo mjesto, dok su treće podijelili Darko Drčić iz ELKE Zagreb i Tomislav Koprivec iz Putjana, a u finalu utješnoga natjecanja između dvojice članova Kos-Kotoribe Željko Odorčić je s 3:1 bio bolji od Josipa Šestanja.

U neizvjesnom finalu kategorije igračica Mariborčanka Martina Komovec je u posljednjim poenima petog seta s 3:2 savladala Željku Podgorelec-Sirc i osvojila najveći pokal, treće mjesto su podijelile Ana Novak iz Šenkovca i Đurđica Zver iz Mihovljana, dok je utješna medalja pripala Sari Tanšek iz Murske Sobote.

Kategoriju veteranki su nažalost igrale samo Željka Podgorelec-Sirc i Đurđica Zver, dok je zbog povrede odustala Vesna Wrana iz Mihovljana. Pobijedila je Željka, dok se Đurđica morala pomiriti s drugim mjestom, ali i prigodnim poklonom organizatora kao najstarija igračica, kao najstariji igrač nagrađen je i Koprivničanac Georges Sabolović. 

Tradicionalno je odigrana i kategorija parova, a među 33 kombinacije nakon žestoke borbe u pet setova Zagrepčani Davorin Pongrac i Gorazd Selišak su u finalu s 3:2 savladali Putjančane Tomislava Koprivca i Roberta Lehkeca.

Treće mjesto su podijelili Šenkovčani Božidar Krnjoul i Zoran Vidović te kombinacija Matija Barić iz MSTC Čakovca i Boris Preksavec iz Putjana, koji su i jedni i drugi polufinala izgubili s po 3:2, a ovi potonji već gotovo dobiveni peti set i ulaz u finale. 

Franjo Flac

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE