14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Šest hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u Guimaraesu

Tri hrvatske gimnastičarke te tri gimnastičara od četvrtka do nedjelje sudjelovat će na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu. Posljednja je to postaja za naše gimnastičare uoči Svjetske smotre u Stuttgartu.

Matija Baron, Renato Prpić te Aurel Benović muške su snage koje će predstavljati hrvatske boje na portugalskom tlu. Renato i Matija hvataju finale na konju s hvataljkama te nastavljaju tamo gdje su stali u Parizu, dok se Aurel vraća nakon Svjetskog kupa u Szombathelyju gdje mu je, nakon zlata u Mersinu, izmaklo finale.

– Na natjecanje u Guimaraes idem s ozljedom leđa… Do jučer je bilo upitno hoću li uopće ići na natjecanje jer sam se ozljedio u subotu na treningu pri doskoku na jednom od elemenata u vježbi. Bol je još uvijek prisutna i pod lijekovima sam, ali ću dati sve od sebe da uđem u finale i probam dohvatiti ocjenu 14.300, koja će mi ujedno biti i dovoljna kao kriterij za odlazak na Svjetsko prvenstvo. – uoči odlaska na natjecanje iskren je bio Aurel

Iz Pariza je u Guimaraes produžila i Ana Đerek, kojoj su ondje finala na parteru i gredi izmakla za dlaku, a ondje će joj se pridružiti još i Petra Furač te Tijana Korent (donedavno Tkalčec) koja će u Portugalu loviti prvo finale preskoka pod novim prezimenom.

– S obzirom da je Guimaraes zadnji Challenge svjetski kup ove godine, dolazi dosta gimnastičarki koje žele isprobati svoje vježbe uoči Svjetskog prvenstva. Konkurencija na preskoku je jaka, pa ću biti zadovoljna i ulaskom u finale. – skromno je Guimaraes najavila Tijana.

Kvalifikacije Svjetskog kupa u Portugalu na rasporedu su u četvrtak i petak, dok će se finala po spravama održati u subotu i nedjelju.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE