15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Rukometaši MRK Čakovec 2004./2005. te Jura Egon Juranić odlični na državnom natjecanju

Mladići MRK Čakovca 2004./2005. na državnom su natjecanju, koje se održalo u Umagu, od 24. do 27. svibnja, zauzeli odlično šesto mjesto i time dokazali da se kvalitetno i kontinuirano radi u klubu.

Cijelu sezonu mladići su zauzimali sam vrh prvenstvene tablice regije Sjever te su na kraju zauzeli drugo mjesto u regiji čime su izborili nastup na Državnom prvenstvu. Pravo nastupa izborilo je ponajboljih 20 klubova iz pet hrvatskih regija.

Skupina u kojoj su mladići Mrk Čakovca započeli svoje natjecanje bila je vrlo jaka. Čakovčani su zabilježili dvije pobjede i dva poraza u prvom dijelu natjecanja. Svakako valja spomenuti pobjedu nad RK Trsat (17:15) koji je bio jedan od favorita za prvo mjesto. Dobru partiju odigrali su i s RK Feniks iz Osijeka, ali su manje sportske sreće imali s RK Split i RK Rugvica, iako su se maksimalno trudili i borili tijekom utakmica.

U razigravanju drugi su dan pobijedili RK Varaždin rezultatom 17:15, te nažalost izgubili od RK Maksimir Pastela, koji je na kraju postao prvak države u toj dobnoj kategoriji.

U utakmici za 5. mjesto susreli su se s RK Trsat koji su pobijedili u skupini. Nažalost, iscrpljenost i umor uzeli su svoj danak u drugom dijelu utakmice te su utakmicu izgubili.

Šesto mjesto u državi odličan je rezultat s obzirom na činjenicu da se u ovoj generaciji na razini države natječe stotinu ekipa, a izbor srednjeg vanjskog igrača Jure Egona Juranića za najboljeg srednjeg na prvenstvu zasigurno je dokaz odličnog i kontinuiranog rada s mlađim generacijama u klubu.

Obzirom je rukomet ekipni sport, tako je i nagrada Jure nagrada za sve igrače koji su svojim trudom, zalaganjem i znanjem pokazali da se u Čakovcu igra odličan rukomet te da ne treba strahovati za budućnost.

Treba spomenuti i nesebičnu pomoć sponzora, roditelja, Grada i Županije koji pomažu, prate i zdušno navijaju na svakoj utakmici i natjecanju za mladiće MRK Čakovca.

Pod vodstvom trenera Davora Varge u Umagu su nastupili: Vito Horvat, Jakov Kovačević, Hugo Mađarić, Jura Egon Juranić, Jakov Sanjković, Jan Sanjković, Petar Hozmec, Marko Tkalec, Grga Pavlic, Luka Tkalčec, Alex Solarić, Blaž Lukša, Mislav Krauthacker, Ivan Patrik Pintarić, Martin Simon, Josip Blažona, Paolo Žignić i Martin Debelec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE