13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Nakon velike pobjede Hrvatsku u polufinalu čeka Norveška

Hrvatska rukometna reprezantacija je u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj!

Rukometaši su u uzbudljivoj utakmici odigranoj večeras pobijedili Španjolsku 30:29 te tako stigli do polufinala. Hrvate u polufinalu čekaju Norvežani i to u petak, 27. siječnja u 20:45.

Prvo poluvrijeme je Hrvatska odlično i brzo igrala te se na odmor otišlo s 17:15 za naše reprezentativce.

Hrvatska je u nastavak susreta ušla odlučno te je bilo 21:16. Hrvati su imali dosta pogrešaka i izgubljenih lopti, Španjolska je stizala, ali naši su se dobro držali.

Pred sam kraj bilo je gol razlike, ali Hrvatska je ipak bila bolja te pobijedila 30:29.

Ni navijači ni igrači nisu mogli sakriti emocije zbog pobjede te prolaska u daljnje natjecanje.

Izbornik Željko Babić posebno je bio sretan zbog mladih igrača koji su predvođeni Markom Mamićem i uz pomoć onih nešto iskusnijih došli do ove sjajne pobjede.

– Jako sam sretan zbog naših mladih igrača i ovih drugih koji baš nisu mladi, koji su danas baš ostavili sve i ono više što su imali na igralištu. Stvarno sam danas ponosan i jako sam sretan zbog hrvatskog naroda. Sretan sam i želim čestitati svojim momcima na igri i borbenosti. Imamo kartu za Pariz i ne mogu opisati koliko sam sretan – rekao je izbornik Babić

– Presudila je naša obrana. Fantastično smo zatvorili pivotmena, danas smo to igrali na visokom nivou. U polufinalu nas čeka susret protiv Norveške. Norveška je jako brza, jako čvrsta. Mi ne znamo uopće u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Znam da Šebetić neće moći, Stepančić je isto u velikim problemima. Ne treba previše razmišljati o ničemu. Treba uživati u pobjedi i vrijeme će donijeti svoje. Hrvatska ima veliko srce koje može sve – zaključio je emotivni izbornik Babić.

Stup hrvatske obrane Jakov Gojun izuzetno je ponosan na svoje suigrače nakon ove velike pobjede: “Presretan sam! Prvo sam sretan zbog svojih suigrača jer smo od početka vjerovali da mi to možemo iako nam je bilo pritisak, ali uspjeli smo probiti sve. Dobili smo jednu vrhunsku ekipu. Bio je dobar napad, bila je dobra obrana. Poručio sam zadnji put ne grizite nokte, ali ljudi mi smo u polufinalu!”

Izvor i foto: HRS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE