6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Rukometašice Hrvatske na čelu sa Stelom izborile finale Mediteranskih igara

Kada Međimurka predvodi hrvatske rukometašice nema straha – finale Mediteranskih igara u alžirskom Oranu je izboreno!

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je u polufinalnom susretu Srbiju 31:20 te treći put u povijesti izborila finalu toga natjecanja.

U prvih 15-ak minuta igralo se uglavnom pogodak za pogodak s minimalnom prednosti jedne ili druge reprezentacije, dok je cijelo ostalo vrijeme proteklo u dominaciji naših reprezentativki.

Na isteku 20. minute, Hrvatska počinje stvarati razliku i relativno mirno privodi kraju prvo poluvrijeme. Najveća prednost naše reprezentacije bila je plus pet dvije minute prije predaha. Na poluvremenu je bilo 14:12.

U nastavku, Hrvatska je bila još bolja. Srbija ni jednog trenutka nije zaprijetila. Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu naše rukometašice su imale osam pogodaka viška. Suparnice nisu pronašle lijek za igru naših reprezentativki koje prvi put odlaze na plus deset u 50. minuti.

Navedena prednost ne samo da je održana, već je i povećana pa je izbornik Nenad Šoštarić dobio mogućnost da u završnici da priliku i onim djevojkama koje su manje igrale na ovom turniru.

Stela je ponovno odigrala skoro cijelu utakmicu, točnije 58 minuta i devet sekundi, te zabila jedan pogodak i bez njenog doprinosa kao kapetanice i pokretačice svih akcija naše reprezentacije, ovakvog uspjeha ne bi bilo.

U prvom polufinalnom susretu Španjolska je pobijedila Portugal 26:24. Hrvatska i Španjolska će u srijedu 6. srpnja u 15:00 odlučivati o pobjedniku, dok će prije toga u 10:00 Portugal i Srbija igrati za broncu.

Foto: HRS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE