Rukometašice Hrvatske slavile protiv Slovenije, Paula Posavec zabila šest pogodaka

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija je u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u prijateljskom susretu zatvorenog tipa s 24:27 pobijedila Sloveniju, jednog od domaćina.

Prvenstvo počinje za sedam dana te su naše rukometašice odigrale vrlo dobru utakmicu koja se pokazala kao odličan temelj za nastavak priprema i veliko natjecanje koje slijedi.

Prvo poluvrijeme odigrale su veoma dobro, što posebno vrijedi za obranu. Susret su otvorile s 1:4, nakon čega su upale u malu krizu pa Slovenija s nizom od tri pogotka u 10. minuti stiže do izjednačenja. U sljedećih deset minuta naše rukometašice ponovno imaju tri razlike (6:9) da bi već kod prednosti od plus četiri (7:11) u 22. minuti, izbornik Slovenije Dragan Adžić morao pozvati prvu minutu predaha.

No, ni to nije previše pomoglo jer je Hrvatska ostala izuzetno pokretljiva i čvrsta u obrani s veoma dobrim vratarkama, tako da je prednost u 25. minuti bila već velikih šest razlike (8:14). Do poluvremena je prednost narasla na čak sedam pogodaka prednosti (10:17).

U istom ritmu naše rukometašice su nastavile i početkom drugog dijela pa je već nakon tri minute igre prednost bila devet pogodaka. Slovenija je uspjela povezati svoje redove s novim svježim igračicama s klupe te sa serijom od 3:0 spustila svoj zaostatak na minus šest. Naš je izbornik reagirao minutom predaha i uspio zaustaviti nalet suparnica.

Nakon promjene cijele postave, pojavili su se problemi s realizacijom, a Slovenija to uspijeva iskoristiti. U jednom periodu slovenske rukometašice napravile su niz od šest pogodaka za redom i dolaze do izjednačenja 23:23. No, izbornik na teren vraća udarni sastav nakon čega sve sjeda na svoje mjesto. Hrvatska radi niz od 1:4 te zavara susret za pobjedu vrijednu dizanja samopouzdanja uoči Europskog prvenstva.

Tri naše vratarke ukupno su imale 14 obrana, od toga dva sedmerca. Po šest pogodaka dale su Paula Posavec i Valentina Blažević. Pet je dodala Kristina Prkačin. Kod Slovenije najbolja Nina Zulić s pet pogodaka.

Danas te dvije reprezentacije imaju zajednički trening, a u subotu 29. listopada u Laškom i drugi prijateljski susret.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE