13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

EP u rukometu: povijesna pobjeda Hrvatske, djevojke pobjedom izborile polufinale!

Nakon tri dana predaha, hrvatska ženska seniorska reprezentacija je uvjerljivo pobijedila Njemačku te se plasirala u polufinale!

Iako su u prvom kolu drugog kruga izgubile od Norveške (25:36), naše djevojke su iskoristile prethodna tri dana za odmor te kako bi detaljno proučile protivnika.

Večeras su odigrale utakmicu svoje karijere, a i života. Dobile su jedinstvenu priliku da predstavljajući svoju domovinu izbore polufinale elitnog natjecanja kojeg su dugo sanjale. Ušle su u borbu za medalje te izborile izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine.

U utakmicu je bolje ušla Njemačka te povela rezultatom 0:2. Naše djevojke su hrabrom i grčevitom borbom uzvraćale napad za napadom. Prvo poluvrijeme je završilo izjednačeno, rezultatom 12:12. Naša Međimurka Stela Posavec je upisala jednu asistenciju i jedan pogodak.

U drugo poluvrijeme naše djevojke su ušle puno bolje. Na samome početku su pokazale nadmoć nad suparnicama  te zabile 5 pogodaka zaredom. Njemice su također dobro parirale te pokazale lijepu uigranost, no ipak su naše djevojke izborile polufinale. Utakmica je završila 23:20. Jedan pogodak je zabila i naša Paula Posavec.

Ovo je bila utakmica generacije, a hrvatski ženski rukomet ima svijetlu budućnost! Ponosni smo!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE