7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

EP u rukometu: poraz naših rukometašica u polufinalu, no nema mjesta za tugu!

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je odigrala polufinalni susret protiv Francuske na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Prvi put u povijesti naše djevojke su ušle među četiri najbolje reprezentacije velikog natjecanja. Prije svega to im je osigurala pozitivna energija, zanos, borba i hrabro srce na terenu. Naše rukometašice su do današnjeg susreta pobijedile Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, Rumunjsku i Njemačku, dok su poraz upisale protiv Norveške. Danas su upisale drugi poraz na prvenstvu protiv aktualnih europskih prvakinja (30:19).

U prvom djelu naše rukometašice nisu dobro ušle u utakmicu i nisu uspjele realizirati svoje prilike. Često su gubile lopte, dok su Francuskinje iskorištavale prilike i zabijale iz kontri. Nažalost, nizala se greška za greškom, a gotovo svaka prilika naših predstavnica je bila lako obranjena. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 15:5.

Drugo poluvrijeme je bolje počelo, hrvatski napad je ubrzao, a naše djevojke su bile uspješnije u realizaciji. Francuskinje su i dalje dominirale snagom, nisu posustajale te su nastavile sličnim tempom kao i u prvom poluvremenu. Pokazale su bolju organizaciju i igru te zasluženo pobijedile. Utakmica je završila rezultatom 30:19.

Naše Međimurke Paula i Stela Posavec također su danas nastupile.

Iako su danas poražene, naše djevojke još ostaju u borbi za medalju, a protivnika u utakmici za treće mjesto će saznati nakon današnjeg susreta između Norveške i Danske koji počinje u 20:30.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je dugo godina bila u sjeni muške, no ovo je sada njihove vrijeme, a ni one same nisu svjesne koliko su popularne i kakvu podršku imaju u svojoj domovini.

Svaka uspješna reprezentacija treba imati prepoznatljiv nadimak. Iako su ih htjeli nazvati Kaubojkama, po uzoru na mušku reprezentaciju, one su sebi same dodijelile nadimak koji im odlično odgovara: Kraljice šoka!

Utakmica za treće mjesto je na rasporedu u nedjelju 20. prosinca s početkom u 15:30, dok se finalni susret igra isti dan u 18:00.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE