15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Hrvatska u nestvarno slaboj završnici prosula pobjedu protiv Švicarske

Rukometašice Hrvatske večeras su u Stožice Areni u trećem kolu skupine A u pravoj drami odigrale neriješeno (26:26) protiv Švicarske.

Danas je zbog ozljede na tribinama ostala Valentina Blažević pa je važnu ulogu na poziciji srednjeg vanjskog preuzela Stela Posavec.

Švicarska je na početku susreta u napadu često gurala loptu na crtu, dok “kraljice šoka” nisu uspjele dobro organizirati obranu. Treba istaknuti važnu ulogu Stele koja je svojim prodorima i organizacijom igre bila pravi “motor” naše reprezentacije.

Od 10. minute naše djevojke su uspjele konsolidirati redove pa su Švicarke bile bez pogotka skoro punih šest minuta. U posljednju trećinu Hrvatska je ušla s dva pogotka prednosti. Iako gotovo da nisu imale šut izvana, reprezentativke Švicarske uspijevale su uvijek držati priključak.

U završnici puno nervoze uz dosta neiskorištenih prilika pa prvo poluvrijeme završava s dva pogotka prednosti (14:12).

Stela je u prvom poluvremenu zabila tri pogotka te zabilježila tri asistencije, dok je Paula zabila jedan pogodak.

Brzi centar i brza tranzicija “držali su” Švicarke blizu, no Hrvatska do prve značajnije prednosti (18:14) dolazi u 38. minuti. Na pragu posljednje četvrtine, “kraljice šoka” su i dalje održavale prednost od tri odnosno četiri pogotka, dok su se Švicarke prebacile na igru 7 na 6.

Nova taktika se pokazala uspješnom, prednost naših rukometašica se smanjivala, često je dolazilo i do pasivnog napada pa Švicarska hvata priključak u 54. minuti (23:23). Ubrzo nakon toga Švicarke dolaze u vodstvo, ali na svu sreću propuštaju napad za dva razlike.

Nepotrebno isključenje Dore Krsnik u 58. minuti dovelo je Hrvatsku u pravu dramu nadomak poraza. Pred kraj same utakmice u zadnjim sekundama Hrvatska dolazi do izjednačenja (26:26) čime je Švicarska došla do prvog boda ikad osvojenog. Stela je u ovom poluvremenu zabila još jedan pogodak.

Večeras u 20:30 Norveška i Mađarska igraju posljednji susret skupine A, dok drugi krug natjecanja kreće od četvrtka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE