RUKOMET: Ove subote međimurski derbi 1. HRL sjever u Prelogu

U 2. kolu 1. HRL sjever, ovu subotu, 21. rujna igra se međimurski derbi, Prelog je domaćin, a u goste mu dolazi MRK Čakovec. Treneri oba kluba prokomentirali su ovo kola i najavili međusobni derbi.

– Malo smo se bojali utakmice protiv Ivanića koji je prošle sezone završio na visokom četvrtom mjestu. Dečki s Lončarićem na golu odigrali su dobro obranu, a u napadu smo bili efikasni tako da je u 44. minuti bilo visokih 22:10. Zbog toga smo mogli dati priliku i mladim igračima. Naš sljedeći suparnik najavio je borbu za vrh, a mi za opstanak. U svakoj utakmici pa tako i protiv Čakovca mi ćemo se boriti i dati maksimum, a koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo. Poznamo se jedni i drugi i tu nema skrivanja, zato pozivam navijače da nas bodre, a neka pobijedi bolji – rekao je trener Preloga Dubravko Hozjak.

Trener gostiju ulogu favorita u derbiju daje domaćinu.

– Visoka pobjeda protiv Požege koja je dobra, ne odražava realno stanje. Na toj utakmici sve se nam je poklopilo, a ova u Prelogu bit će sigurno drukčija utakmica. Domaćini imaju iskusnu ekipu, duže igraju u ligi i prema tome oni su favorit, unatoč najavama naše uprave za prvim mjestom. Taktički su dobro odigrali protiv Ivanića i moramo se dobro pomučiti na ovom vrućem terenu da ih nadigramo. Vjerujem da će to biti rukometni spektakl pa pozivam naše navijače da nas dođu bodriti – kazao je trener MRK Čakovec Josip Borković.

Utakmica se igra s početkom od 19 sati u dvorani OŠ Prelog. (md)

Ostavi komentar