1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Državno natjecanje u powerliftingu i bench pressu: Pozoji osvojili titulu najboljeg juniora i seniora te najtrofejnijeg kluba u državi

Prošlog vikenda je u Virovitici održano 11. Državno natjecanje u powerliftingu i bench pressu, a članovi PLK Pozoj su, već po običaju, bili među najbrojnijim ekipama.
U powerliftingu su nastupali braća Josip i Stjepan Kovač, Erik Malović, Matija Kutnjak, Dorian Setnik, Dejan Rodiger, Nikola Talan, Robert Blešć i Nikica Sakal.
U bench pressu su Pozoje predstavljali Nikola Fic, Marko Braniša, Davor Januš, Martin Hamer i Goran Karamarković dok su ženski dio ekipe predstavljale s prvim nastupima Valentina Zver i Tena Podgorelec, te Sindy Bubek, Patricia Januš i Karla Čmrlec.
Bencheri koji su već 3 godine najbolja muška ekipa u državi su odličnim nastupima opravdali status favorita, a najvrijedniji rezultat je postigao Nikola Fic koji je sa podignutih 197 kg postavio novi bench press rekord u kategoriji do 105 kg, postao prvak svoje težinske kategorije te ponio titulu najboljeg seniora i benchera cijelog natjecanja.
Svakako vrijedi spomenuti i rezultat veterana Davora Januša koji je sa podignutih 110 kg postao najbolji natjecatelj u konkurenciji osoba s invaliditetom što još jednom pokazuje da je bench press za sve starosne kategorije, ali i priznati Paraolimpijski sport.
Da djevojke u stopu prate svoje muške kolege su potvrdili njihovi odlični nastupi kojima su najavile borbu za najbolju žensku ekipu u bench pressu u 2022. godini. Sindy Bubek je u svojoj prvoj seniorskoj godini odmah podigla novi državni rekord, 82 kg seniorke do 52kg,  i uz titulu državne prvakinje bila treća u ukupnom poretku svih seniorki dok je Valentina Zver bila ukupno druga juniorka natjecanja, a Karla Čmrlec treća.
U powerliftingu je posebno vrijedne rezultate ostvario Dorian Setnik sa totalom od 612,5 kg u kategoriji juniora do 74 i državnim rekordom u mrtvom dizanju od 262,5 kg. Postignuti rezultat u mrtvom dizanju je ujedno i državni rekord i za seniorsku kategoriju jer je to najveća kilaža ikada podignuta u kategoriji do 74 kg. Dorian je uz to i proglašen najboljim juniorom natjecanja u konkurenciji od 50-tak natjecatelja. Uz Doriana treba posebno istaknuti i rezultat Erika Malovića koji je postavio 2 državna rekorda u kategoriji kadeta do 105kg: u čučnju s podignutih 250 kg i bench pressu od 140,5 kg. Erik je ostvario i ukupno drugo mjesto u ukupnom kadetskom poretku.
Nakon natjecanja je uslijedilo proglašenje najboljih ekipa za 2021-vu te je PLK Pozoj uz već spomenutu titulu u bench pressu u muškoj kategoriji, osvojio 2. mjesto u ženskoj kategoriji te 3. mjesto u powerliftingu za muškarce što ga u konkurenciji od 21 kluba čini najtrofejnijim klubom u državi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE