15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Predškolarci na bazenu: 100 čakovečkih mališana na bazenima učilo plivati

Jedinstveni projekt Predškolarci na bazenu, koji je završio prošli tjedan okupio je 100 djece iz nekoliko čakovečkih vrtića.

Projekt je provela Udruga za šport djece i mladeži Športko, a financirao ga je Koordinacijski odbor Grada Čakovca – Prijatelj djece.

Kako je objasnila Tea Kolarić, tajnik udruge, tijekom četiri susreta djeca iz vrtića Cipelica, Cvrčak, Maslačak, Vjeverica, Mrav, Krijesnica, Zvjezdice, Pirgo i Bambi upoznala su čari plivanja.

– Predškolarci su bili podijeljeni u homogenizirane grupe te su se pritom pridržavale sve mjere i preporuke vezane uz COVID-19, istaknula je Kolarić.

Govoreći o reakciji polaznika kazala je da su bili oduševljeni te je posebno veseli što su jedva čekali kada će opet moći na bazen.

– Uspješno smo odradili i ovaj projekt, uostalom kao i brojne druge, te se sada okrećemo našim aktivnostima koje startaju s početkom nove školske godine, izjavila je Kolarić.

Djeca koja su  kroz projekt Predškolarci na bazenu usvojila elemente plivanja prelaze u Čakovečki plivački klub, a ona s osnovnim znanjem nastavljaju svoj plivački put u Udruzi za šport djece i mladeži kroz rad Male škole plivanja koja je namijenjena djeci od 5 do 7 godina.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE