Plivači ČKP-a uspješni i na posljednjem Mini Grand Prixu sezone

Čakovečki plivački klub Split

Kako su članovi Čakovečkog plivačkog kluba započeli sezonu u Mini Grand Prix natjecanjima tako su je i završili – s medaljama oko vrata.

Domaćinstvo i organizaciju posljednjeg ovosezonskog Mini GP natjecanja koje je bilo održano u subotu i nedjelju, 02. i 03. lipnja, potpisao je Plivački klub Mornar iz Splita. Na bazenima Športskog centra Bazeni Poljud natjecalo se 359 plivača iz čak 18 klubova.

Boje ČPK-a branilo je devetero plivača: Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Marta Horvat, Vida Kolarić, Meri Furdi, Sven Furdi, Borna Bičak i Matija Tropša.

Na plivačkom rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta, a najuspješniji među plivačima ČPK-a bile su Hannah Ereiz i Ema Medved. Hannah Ereiz je osvojila dvije zlatne medalje u disciplinama 100 i 200 m leđno, dok je Ema Medved osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 m slobodno.

Nakon splitskog Mini GP-a trener Leonardo Novak koji je vodio plivačku ekspediciju u Dalmaciju kazao je kako su rezultati u skladu s očekivanja. „I Hannah i Ema potvrdile su kako pripadaju samom hrvatskom plivačkom vrhu. Veseli angažman te isplivani rezultati drugih plivača što nam je odličan putokaz za drugu polovicu godine“ izjavio je Novak.

Nakon posljednjeg Mini Grand Prix natjecanja sezone, Čakovečki plivački klub ima čak tri plivačice među 10 najboljih u ukupnom poretku. Hannah Ereiz je zauzela 2. mjesto, Ema Medved 5., a Gloria Požgaj 7. mjesto.

Ostavi komentar