Marta Horvat brončana u Rijeci, najmlađi plivači ČPK-a nastupili na plivačkom mitingu u Zagrebu

Uspješan protekli vikend imali su plivači i plivačice iz Čakovečkog plivačkog kluba.

U subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka, u Rijeci je održan međunarodni Grand prix miting „Victoria – Primorje“ u organizaciji PK Primorje. Natjecanje je okupilo  ukupno 718 plivača i plivačice iz 70 klubova iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Švicarske i Hrvatske. Na rasporedu je bilo ukupno 16 disciplina u 3 kategorije za plivače i plivačice.

Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Ema Medved, Marta Horvat, Meri Furdi, Sven Furdi i Roko Radek. Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela, prvi dio su bile kvalifikacije, a u drugom dijelu su se plivala finala.

Rezultati

  • Marta Horvat  50m leđno osvojeno 3.mjesto u kategoriji juniora i B finale 200m mješovito 8. mjesto,
  • Ema Medved  B finale 200m leđno 4. mjesto,
  • Meri Furdi C finale 50m leđno 17. mjesto.
Plivački miting „Sveti Patrik“ u Zagrebu

U subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka, najmlađi natjecatelji Čakovečkog plivačkog kluba  nastupili su na plivačkom mitingu „Sv. Patrik“. Na mitingu, u organizaciji PK Novi Zagreb, nastupilo je 700-tinjak plivača i plivačice iz 30-tak plivačkih klubova iz Republike Hrvatske. U subotu su na rasporedu bili natjecatelji 2010. i 2011. godišta, dok su u nedjelju nastupili natjecatelji rođeni 2012. i 2013. godine i mlađe.

Na mitingu u subotu su se plivale discipline 50m leptir, 50m leđno, 50m prsno, 50m slobodno i štafeta 4x50m mješovito, a u nedjelju 25m leptir, 25m leđno, 25m prsno, 25m slobodno i štafeta 8x25m slobodno. Čakovečki plivački klub je predstavljalo ukupno 19 natjecatelja, 13 u subotnjem i 6 u nedjeljnom programu.

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba koji su nastupili u subotu su: Bruno Novak, David Kolarić, Martin Golub, Oleg Jeđut, Timon Mrazović, Šime Urem, Luka Kolmanić, Maja Cmrečnjak, Tessa Zuber Polak, Nela Kovačić, Bruna Karlovčec,Zoa Vinko i Lea Matjašec, dok su u nedjelju klub predstavljali:Dora Kovačević, Edo Brnadić,Martin Vučenik,Eduardo Pigac,Mihael Martinec I Roko Kokić.

Najbolje rezultate ostvarile su: Maja Cmrečnjak osvojivši 8. mjesto u disciplini 50m prsno i 9. mjesto 50m slobodno, te Tessa Zuber Polak 8. mjesto 50m leđno.

Ostavi komentar