13.3 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

“Novi dečki” Pozoja odlični na natjecanja u powerliftingu i bench pressu u Pitomači

U Pitomači je završeno prvo od četiriju natjecanja u powerliftingu i bench pressu, u organizaciji PLK Maksimum Pitomača, po kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza na kojem je sudjelovalo 90-ak natjecatelja iz 20 registriranih klubova.

Nastupilo je i pet članova čakovečkog powerlifting kluba Pozoj, i to dva natjecatelja u powerliftingu i tri natjecatelja u bench pressu. Valja napomenuti kako je Pozoj na ovo natjecanje izašao u malo izmjenjenom sastavu u kojem su bili pretežito novi dečki koji nemaju iskustva s natjecanjima.

Prvi dan po običaju rezerviran je za powerlifting, za Pozoj nastupali su: Karlo Zadravec i Marko Braniša. Karlu je ovo tek prvo natjecanje i odradio ga je i više nego solidno u kategoriji kadeta do 74 kg s totalom od 370 kg (135 kg čučanj, 72.5 kg potisak sa klupe i 162.5 kg mrtvo dizanje) te tako osvojio srebro u svojoj kategoriji.

Marko je pokazao dobru formu, iako s dosta rezerve u svim dizanjima. U kategoriji do 120 kg seniora, ostvario je total od 600 kg (190 kg čučanj, 160kg potisak s klupe i 250 kg mrtvo dizanje) te tako svojio zlato.

Drugi dan kao i uvijek potisak s klupe. Martin Slaviček uz podosta muke oko ulaska u kategoriju te skidanjem kilograma za vagu, uspio je ući u kategoriju i podignuti 127.5 kg te tako zauzeo prvo mjesto u kategoriji kadeta do 83 kg i drugi apsolutni kadet!

Ivan Ovčar, drugi master u klubu kojem je također ovo bilo prvo natjecanje. Osvojio je drugo mjesto u kategoriji te drugo mjesto apsolutno podigavši 130 kg u kategoriji do 93 kg u master 2.

Sven Todorović koji se uz atletiku nedavno tek počeo baviti powerliftingom, te uz bacačku karijeru pokazuje zadivne rezultate i u potisku s klupice. Podignuo je 145 kilograma u kategoriji juniora +120 kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji.

Autor: Lovro Hamer

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,149FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić