5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

U derbiju Nedelišće odnijelo sva tri boda iz Preloga, Dinamo iznenadio u Ludbregu

Poredak tri vodeće ekipe i dalje je isti, s time da su prvi i drugi, Polet i Nedelišće upisali gostujuće pobjede i još malo odmaknuli Bednji koja je remizirala u Murskom Središću.

Lider na tablici Polet gostovao je u Kućanu Donjem kod ekipe koja se bori za opstanak i poveo u 17. minuti golom Ferlina. Domaći Zelengaj imao je nekoliko prilika za poravnanje, ali mreža Jambresa ostala je netaknuta. Početkom drugog dijela zbog dva žuta kartona isključen je gostujući igrač Karlovčec, međutim, domaći igrači nisu to uspjeli iskoristiti.

Dapače, u 87. minuti Goričanec je pogodio za 0:2 i s nova tri boda održao razmak i prednost od jednog boda pred Nedelišćem.

Sa znatno oslabljenim sastavima ušli su i Mladost Komet i Nedelišće u međimurski derbi koji je odigran u Prelogu. Osim toga, igrači iz Preloga dodatno su se pomučili u srijedu u kup utakmici protiv Međimurja. Nogometaši Nedelišća puno bolje su otvorili utakmicu od domaćina.

Nakon prekršaja na sredini terena momčad Nedelišća izvela je brzu akciju u 14. minuti koju je pogotkom dovršio Zvonimir Panić za 0:1. Sredinom drugog poluvremena, u 65. minuti, zbog drugog žutog kartona isključen je gostujući igrač Nino Pintarić, a domaći su ubrzo izjednačili rezultat.

Golubić je u 68. minuti bio strijelac za 1:1 i s obzirom na stanje na terenu činilo se da gosti ne mogu do pobjede, no i bez igrača manje dobro su igrali i na kraju osvojili vrlo važna tri boda u borbi za naslov prvaka. Pogodak vrijedan pobjede postignut je u 83. minuti, a loptu je u mrežu poslao Bađari za 1:2.

Rudaru se suprotstavila vrlo dobra trećeplasirana ekipa u prvenstvu Bednja iz Beletinca i slobodno se može reći da, iako nije pobijedila, u ovoj utakmici ostavila je odličan utisak što se tiče kandidata za osvajanje prvog mjesta u prvenstvu. Radi se o jednoj dobro posloženoj ekipi, i taktički i fizički, koja u svakom trenutku zna što želi, međutim, u ovoj utakmici odnose samo bod.

Dinamo koji dosta oscilira ovog proljeća ugodno je iznenadio svoje navijače na gostovanju u Ludbregu i s dva gola svog najboljeg strijelca Stjepana Krznara pobjedom 1:2 odnose sva tri boda.

Konačno je proradio napad Slobode, a to je na svojoj koži osjetila čakovečka Sloga. Već u 3. minuti Tkalčec pogađa za 1:0, da bi u 33. Srnec povisio na 2:0 za prvo poluvrijeme. Bolju prezentaciju u ovoj utakmici okrunili su u 77. minuti golom Vrbanca za ukupnih 3:0 i bijeg s dna tablice.

Najviše golova u ovom kolu, čak devet, gledatelji su vidjeli u Dunjkovec-Pretetincu gdje je Međimurec nadigrao Nedeljanec 6:3. Početno vodstvo domaćih od 2:0 gosti su poništili do poluvremena, a u 59. minuti čak su poveli golom Matučeca. Tada kao da su razljutili domaćina koji minutu kasnije poravnava, a do kraja japanci Kai i Yokoyama postižu još tri gola za uvjerljivu pobjedu i četvrto mjesto.

Od ekipa koje se bore za opstanak jedna je pobijedila, a druga remizirala. U jednoj ravnopravnoj i čvrstoj igri s dva dosuđena kaznena udarca Jalžabet je pobijedio Pušćine 2:1. Oba gola za domaće postigao je Hanc, a za Pušćine strijelac s bijele točke bio je Bosilj.

Remijem protiv Novog Marofa Plitvica je zabetonirana na posljednjem mjestu. U jednoj zanimljivoj utakmici u kojoj su prvo poveli, pa onda prepustili gostima vodstvo 1:2, upornošću u drugom dijelu uspjeli su izjednačiti što je i najrealniji ishod.

ČETVRTA HNL ČK-VŽ, 25. KOLO:

Zelengaj – Polet 0:2, Rudar – Bednja 0:0, Sloboda – Sloga 3:0, Plitvica – Novi Marof 2:2, Međimurec – Nedeljanec 6:3, Podravina – Dinamo 1:2, Mladost Komet – Nedelišće 1:2, Jalžabet – Pušćine 2:1.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE