15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

U-21 reprezentacija: Bolja igra u nastavku, no ipak poraz na otvaranju Europskog prvenstva

Večeras na stadionu Bonifika u Kopru Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija odigrala je svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu koje se igra u Sloveniji i Mađarskoj.

U skupini D Hrvatska je snage odmjerila protiv Portugala, favorita uoči današnje utakmice koji je odnio pobjedu rezultatom 1:0.

U prvih 45 minuta dominirao je Portugal, nije im dosuđen čisti penal nakon igranja rukom Martina Erlića, a također su pogodili i stativu. ‘Mini vatreni’ su uglavnom pokušavali preko kontri, a izgledna prilika je propuštena u završnici prvog dijela.

Drugi dio je započeo manje-više u istome tonu, a priliku s klupe u 63. minuti dobio je naš Dario Vizinger. Nakon nekoliko povezanih dodavanja ispred našeg šesnaesterca, iz drugog plana u sprintu dolazi Fabio Vieira i zabija za vodstvo Portugala u 68. minuti. Pred kraj utakmice Portugalci se sve više povlače, Hrvatska igra puno ofanzivnije, no ne postiže pogodak. Utakmica je završila rezultatom 1:0 za Portugal.

Priliku u ovoj utakmici nije dobio naš Matej Vuk.

Izabranici Igora Bišćana preostale dvije utakmice igraju isto u Kopru i to 28. ožujka protiv Švicarske te 31. ožujka protiv Engleske.

Grupna faza U-21 Europskog prvenstva održava se od 24. do 31. ožujka, a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u sljedeći dio natjecanja koji je na rasporedu od 31. svibnja do 6. lipnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE