Treća HNL Istok: Poraz Međimurja u Bjelovaru

Nakon slabog ulaska u prvenstvo i katastrofalnog poraza od Koprivnice 2:5, Međimurje je bez bodova i poslije drugog kola.

U Bjelovaru po lošem vremenu i kiši koja je neumorno padala cijelo vrijeme , u jednoj dinamičnoj i otvorenoj utakmici, zaslužena pobjeda domaćina nad Čakovčancima 2:0.

U utakmici u kojoj je Međimurje ušlo oslabljeno, bez kartoniranog Munivrane i ozlijeđenih Branilovića, Marciuša i Tkalčića, stožernih igrača, u početku utakmice oprezna igra u ispitivanju snaga bez šansi.

A onda nakon kornera u 26. minuti vratar Međimurja Bešenić loše izbija loptu na noge domaćem igraču Šipraku koji s dvadesetak metara pogađa donji desni kut za vodstvo Bjelovara 1:0. S druge strane domaćin je imao na golu sigurnog Lebovića koji je u nekoliko navrata dobro intervenirao i sačuvao vlastitu mrežu.

Nakon pogotka Međimurje pokušava izjednačiti, ali unatoč većem posjedu lopte, ali i igre u širinu, a ne dubinu, bili su bezopasni, dok Bjelovar u kontrama ugrožava gol Bešenića.

U drugom dijelu tamo sve do 75 .minute Međimurje plete mrežu oko gola Lebovića, ali sve je isto kao u prvom dijelu, jalovo s nekoliko polušansi Škvorca, Šarića i Hlišća.

Utakmica je praktički zaključena u 80. minuti kada nakon neuspješnog postavljanja zaleđa od strane Conjara lopta dolazi do Kuprešaka koji iskosa s lijeve strane zabija u suprotni kut nesigurnog Bešenića za konačnih 2:0.

Uz puno veće htijenje i borbenost po klizavom travnjaku apsolutno zaslužena pobjeda Bjelovara.

Međimurje nikada nije imalo tako loš ulazak u prvenstvo. Nakon dvije propuštene utakmice zbog dobivenog crvenog kartona u momčad se vraća Munivrana, oporavio se i krilni napadač Marciuš, dok je neizvjestan nastup Branilovića i Tkalčića.

Priliku da konačno počinje pobjeđivati Međimurje je iskoristilo u utakmici županijskog kupa u srijedu 6. rujna protiv Hodošana. Uvjerljivom igrom tijekom cijele utakmice igrači iz Čakovca pospremili su u mrežu domaćina čak pet golova. U momčad su se vratili krilni napadači Munivrana i Marciuš koji su bili neuhvatljivi za domaću obranu i vratili osmijeh na lice trenera i suigrača.

U važnijoj utakmici u 3. kolu prvenstva 3. HNL Istok u subotu 9. rujna na SRC Mladost dolazi Oriolik iz Oriovca protiv kojeg je pobjeda neminovna.

(md)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE