Počelo nogometno ludilo: Katar i Ekvador otvorili Svjetsko prvenstvo

Današnjom utakmicom Katara i Ekvadora odigranom na stadionu Al Bayt započelo je Svjetsko nogometno prvenstvo.

Nakon što mu je VAR poništio pogodak u 5. minuti, Enner Valencia zabija s 11 metara u 16. minuti za minimalno vodstvo protiv domaćina. Isti igrač povisuje vodstvo (0:2) Ekvadora u 31. minuti kada glavom zabija u lijevi kut na sjajnu asistenciju Angela Preciada.

Iako su domaći nogometaši u nastavku poboljšali igru, promjene rezultata nije bilo pa prve bodove na prvenstvu upisuje reprezentacija Ekvadora.

Posljednje prvenstvo s 32 reprezentacije

Na ovogodišnjem, ukupno 22. Svjetskom prvenstvu posljednji put će nastupiti 32 reprezentacije, jer će se već nakon četiri godine u SAD-u, Meksiku i Kanadi za svjetski naslov boriti 48 momčadi.

U Kataru su reprezentacije podijeljene u osam skupina po četiri momčadi, a dvije najbolje iz svake skupine prolaze u osminu finala. Naslov iz Rusije brani Francuska koja je u finalu prije četiri godine svladala Hrvatsku.

Finale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva igra se 18. prosinca na stadionu Lusail.

Hrvatska na SP u Kataru

Na prvom Svjetskom prvenstvu u povijesti koje se neće igrati tijekom ljetnih mjeseci, Vatreni nastupaju u skupini F u kojoj će snage odmjeriti protiv Maroka (23.11. u 11:00), Kanade (27.11. u 17:00) i Belgije (1.12. u 16:00).

U osminu finala prolaze dvije najbolje momčadi iz svake skupine, a Hrvatska se skupina križa sa skupinom E u kojoj su Japan, Kostarika, Njemačka i Španjolska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE