15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

NK Međimurje: ‘Situacija je izazvana neprihvatljivim postupkom dijela igrača i trenera, plaće su podmirene u roku’

U nastavku prenosimo u cijelosti priopćenje NK-a Međimurje.

„Kao što je i najavljeno, Izvršni odbor i Uprava NK Međimurje, na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem, poduzeli su i učinili sve što je bilo moguće kako bi se pod što normalnijim uvjetima završilo natjecanje u jesenskoj polusezoni Druge nogometne lige te svojim aktivnostima osigurali odigravanje utakmica protiv Opatije i Belišća. Nažalost, cjelokupna situacija izazvana potpuno neprihvatljivim postupkom dijela igrača i trenera Budiše koji su u domaćoj utakmici protiv Opatije bez povoda i razloga odbili igrati i voditi je dovela je do poraza u oba posljednja kola, unatoč tome što se stanje donekle normaliziralo do utakmice s Belišćem. Zbog toga se ovim putem posebno zahvaljujemo sedmorici igrača seniorske momčadi, šestorici naših juniora i pomoćnom treneru Vugrincu koji su preuzeli odgovornost za odigravanje utakmice protiv Opatije te se stavili na raspolaganje i za utakmicu protiv Belišća i na taj način uvelike pomogli klubu. Ujedno najoštrije osuđujemo pokušaje da se iznošenjem djelomičnih i neistinitih informacija u javnosti pokuša nanijeti što veća šteta klubu i predsjedniku Jesenoviću.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je vodstvo NK Međimurja, želeći doprinijeti normalizaciji stanja i odnosa u klubu, tijekom proteklog tjedna obavilo otvorene razgovore sa svim igračima koji su odbili nastupiti u utakmici protiv Opatije. Moramo istaknuti da je 13 igrača donijelo takvu odluku iako su im već bile isplaćene plaće za rujan, dok je rok za isplatu plaća za listopad bio 25. studenog, dakle šest dana nakon utakmice s Opatijom koju su bojkotirali, s tim da sporazumi predviđaju i toleranciju od sedam dana prilikom isplate. Sve to potvrđeno je i u razgovorima sa spomenutih 13 igrača kada je utvrđeno i dokumentirano da igrači nemaju nikakvih potraživanja za plaće iz prethodnih mjeseci te da potražuju samo plaću za mjesec listopad. Svih 13 igrača to je i potvrdilo potpisivanjem sporazuma kojim je definiran točan iznos njihovih potraživanja što, u slučaju potrebe, možemo predočiti javnosti. U međuvremenu, sukladno rokovima iz sporazuma, plaće za listopad su isplaćene svim igračima, uključujući, naravno, i igrače koji nisu sudjelovali u bojkotu utakmice s Opatijom. Spomenuti razgovori potvrdili su i raniju konstataciju kluba da je u pitanju umjetno stvorena afera koju su, manipulirajući igračima, inicirali pojedinci zainteresirani za preuzimanje kluba mimo Skupštine i drugih relevantnih tijela. Potpisivanjem sporazuma igrači su, ujedno, potvrdili da informacije plasirane u javnost o navodnom višemjesečnom kašnjenju njihovih plaća nisu točne niti istinite, a klub im je, unatoč svih poteškoća s kojima se susreće na planu financiranja, osigurao adekvatne uvjete za treniranje i igranje. Razgovorima je utvrđeno da je odluka 13 igrača o neigranju prvenstvenog susreta s Opatijom plod neistinitih informacija da im preostala potraživanja neće biti podmirena koje su im plasirali zlonamjerni pojedinci. S obzirom da smo igračima isplatili sva njihova potraživanja s osnova plaća smatramo da ne bi trebali iznositi, niti prenositi neistinite i zlonamjerne tvrdnje i glasine na račun kluba i predsjednika Jesenovića, već bi se morali koncentrirati na svoj doprinos koji trebaju dati na terenu, jer su tamo u protekloj polusezoni potpuno podbacili. Unatoč posljednjem mjestu na prvenstvenoj tablici naš zaostatak za suparnicima i mjestom koje osigurava opstanak u ligi nije nedostižan, ali se može ostvariti samo zajedništvom i pojačanim radom i zalaganjem igrača, a vodstvo kluba će sa svoje strane i dalje raditi na podmirivanju svojih obveza, ali i jačanju naše momčadi. Napominjemo da se vodstvo kluba nije miješalo u izbor i selekciju igrača, već je to bilo u domeni struke, odnosno tadašnjeg sportskog direktora Jukića i trenera Solomuna.

Izvršni odbor i Uprava NK Međimurje još jednom napominju kako se u financiranju kluba kontinuirano susreću s poteškoćama, ne samo u mandatu aktualnog vodstva, ali unatoč tome klub podmiruje sve svoje obveze sukladno ugovorima i sporazumima s igračima te zahtjevima koji proizlaze iz postupka licenciranja i predstečajne nagodbe. Kada se te obveze ne bi uredno ispunjavale klub ne bi mogao sudjelovati u natjecanju. Unatoč brojnim suprotnim tvrdnjama koje se, čak i medijski, iznose olako i bez ikakvog temelja ili dokaza, naš rad je u potpunosti transparentan i podložan kontroli i nadzoru svih relevantnih institucija. Napadi na predsjednika Jesenovića koji je, od preuzimanja dužnosti, kontinuirano osiguravao redovne prihode klubu, pa i sredstva za aktualne isplate igračima, mogu samo pridonijeti tome da se iz nogometa i sporta općenito povuku i oni rijetki pojedinci iz poduzetničkih redova koji su spremni pružiti podršku ovakvoj aktivnosti od općedruštvenog interesa. Predsjednik Jesenović i većina njegovih suradnika u klubu rade kao volonteri, bez ikakve naknade, a kada bi doprinos drugih struktura u financijskom smislu bio barem jednak ulaganjima predsjednika posve se sigurno ne bismo suočavali s ovakvim problemima. S obzirom na velike izazove koji su pred nama u najkraćem mogućem roku biti će sazvana Skupština kluba, pri čemu vodstvo NK Međimurja ponovno apelira na šire uključivanje u rad klub svih onih pojedinaca i institucija koji smatraju da je u prezentaciji našeg kraja to dobro i potrebno. Pri tome se nadamo puno većoj konkretnoj podršci, a ne samo onoj deklarativne prirode“, stoji u priopćenju Uprave NK-a Međimurje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE