Mladi međimurski nogometaši putuju na turnir u Japan

12 mladih međimurskih nogometaša predstavljat će Međimurski nogometni savez na iznimno jakom U-12 međunarodnom turniru u japanskom Kobeu. Na turniru koji će biti održan krajem ožujka 2019. sudjelovat će 16 ekipa iz Australije, Malezije, Kine, Rusije, Južne Koreje, Tajlanda, Hrvatske i Japana. Za izbornika selekcije je određen Dragutin Naranđa, glavni instruktora MNS-a, koji je za ovaj turnir odabrao 12 mladih nogometaša i svoje suradnike.

Pozivnica za sudjelovanjem je posljedica višegodišnje suradnje člana Izvršnog Odbora MNS-a i predsjednika NK Međimurec Mišela Ganzera sa sportskim klubovima i institucijama u Japanu. Iako su Japanci tražili sudjelovanje jednog nacionalno prepoznatljivog kluba, predloženo je da na turniru nastupi selekcija našeg nogometnog saveza. Domaćini iz Japana prihvatili su taj prijedlog jer znaju za naše nogometaše koji su igrali za nacionalnu reprezentaciju, ali imaju i jako visoko mišljenje o turniru Međimurec U-13 koji se u Dunjkovcu/Pretetincu organizira već 20 godina. Ovakva pozivnica od strane organizatora, u današnje vrijeme je uistinu raritet i pružila nam se jedinstvena prilika da se prezentiramo u Japanu.

Domaćini snose troškove avionskih karata, smještaja i prehrane sudionika tijekom sedam dana. Mladi nogometaši boravit će u blizini Kobea, u prekrasnom sportskom kompleksu “Shiawase”, što u prijevodu znači “sretno selo”. U njemu se može uživati u nekoliko vrhunskih bazena, sauna, teretana, mineralnih vulkanskih kupki, teniskih terena, u jahanju konja i još puno popratnih sadržaja. Uz sportsku dimenziju ovo će biti i nezaboravna avantura za mlade i perspektivne nogometaše jer će na tom putovanju, uz Kobe, imati prilike razgledati Dohu u Kataru, Tokio i druge turističke atrakcije te se voziti brzim vlakom za Kobe.

Međimurski nogometni savez financirao je nabavu dresova za selekciju, a podršku ovom projektu dao je i grad Prelog koji je obećao nabaviti trenirke za sve sudionike.

Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i u buduće, te da će i nove generacije međimurskih nogometaša imati mogućnosti posjetiti Japan. Međimurski nogometni savez uvijek će, kako bismo ovu suradnju zadržali i ako je moguće proširili, stajati iza ovakvih projekata i dati svu potrebnu logističku, a u skladu s mogućnostima i financijsku podršku.

IGRAČI KOJI ĆE IGRATI ZA SELEKCIJU MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA:

Jan Tučić, Nikša Kralj, Andro Sokač, Leon Jukić, Ian Tepšić, Marko Vuk, Liam Rok, Silvio Žalac, Vili Lukovnjak, Jakov Maltar, Dorian Balent, Niko Košir, izbornik: Dragutin Naranđa

izvor: Međimurski nogometni savez

Ostavi komentar