Minimalnom pobjedom Hrvatska osigurala prva 3 boda u kvalifikacijama

Nakon bolnog poraza protiv Slovenije, Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Katru svoje snage odmjerila protiv Cipra.

Iako Cipar zvuči kao lagan protivnik, nakon iznenađujućeg poraza u prvom kolu i ‘prokockanih’ bodova, ovdje nije bilo mjesta opuštanju.

Na domaćem terenu na Rujevici, Hrvatska je drugo kružila i pokušavala slomiti otpor Cipra. Potpuno dominirajući u posjedu i s 10 upućenih udaraca u prvom dijelu, otpor je slomljen tek u 40. minuti nakon zbunjene reakcije u obrani Cipra. Brekalo ubacuje s desne strane, obrana Cipra nije dobro reagirala i očistila već je na ‘odbijanac’ stigao Pašalić i zabio za minimalnu prednost ‘vatrenih’ koji mirno odlaze na odmor.

Drugih 45 minuta nastavljeno je u istom ritmu uz potpunu dominaciju Hrvatske. U igru je ušao Josip Juranović zamijenivši Šimu Vrsaljka. Kasnije ulazi Andrej Kramarić umjesto Ante Budimira. U 66. minuti izlazi strijelac pogotka Mario Pašalić, dok umjesto njega ulazi Mislav Oršić. Također je izašao Josip Brekalo, a priliku je dobio Nikola Vlašić.

Iako je Hrvatska dominirala, u 68. minuti Ćaleta-Car radi opasnu pogrešku ispred našeg šesnaesterca, no zbog očajnog dodavanja Ciprana situacija nije realizirana. U posljednjem dijelu utakmice Ciprani se sve više otvaraju i traže priliku, no u posjedu Hrvatska i dalje dominira, postepeno smanjuje tempo i čuva rezultat. Umjesto Ivana Perišića u igru je ušao Mateo Kovačić.

Utakmica je završila pobjedom Hrvatske 1:0.

Uoči današnje utakmice izbornik Zlatko Dalić promijenio je momčad u 4-3-3 formaciju. U odnosu na susret protiv Slovenije novi igrači u sastavu su bili Duje Ćaleta-Car, Mario Pašalić, Josip Brekalo i Ante Budimir. Iz prvih 11 ispali su Mateo Kovačić, Nikola Vlašić, Domagoj Vida i Andrej Kramarić.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra u utorak 30. ožujka protiv Malte.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE