3.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 studenoga, 2023

Međimurski nogometni savez: ‘Primarni cilj je klubovima olakšati funkcioniranje i pružati maksimalnu podršku’

Međimurski nogometni savez šalje priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Međimurski nogometni savez, sukladno obećanjima novog rukovodstva, u prvoj godini svog mandata nastojao je pomoći svim nogometnim klubovima u nabavci potrebne opreme. Pa tako ukupna vrijednost nabavljenih prijenosnih računala za klubove iznosi 83.174,00 kn. Kamere za snimanje nogometnih utakmica osigurane su u vrijednosti od 22.752,00 kn. Uvođenjem pokazivanja nadoknade vremena i zamjena igrača na semaforima, MNS nije htio stvarati dodatne troškove klubovima, pa su tako osigurani semafori u vrijednosti od 19.000,00 kn.

Također, donesena je odluka da se na svim utakmicama igra jednakim loptama, a za to je također MNS nabavio nove, kvalitetne lopte i mreže za sve klubove u ukupnoj vrijednosti od 133.276,00 kn. Što daje ukupni iznos od 258.202,00 kn.

Iako i klubovi imaju svoje obveze prema MNS-u, kako bi MNS mogao biti operativan i servisirati redovne troškove nužne za funkcioniranje, MNS će sukladno svojim mogućnostima uvijek nastojati uzvratiti direktnom pomoći prema svim klubovima, a ovi iznosi potvrđuju da je primarni cilj MNS-a klubovima olakšati funkcioniranje i pružati maksimalnu podršku.

Podržavane su i škole nogometa. Sukladno obećanju da će se prihodi od naplaćenih kazni prema klubovima (opomenuti igrači ili nesportska ponašanja) vratiti u blagajne klubova, tj. nogometnih škola klubova, taj iznos vraćen je u nogometni razvoj. Ukupni iznos izrečenih kazni iznosi cca. 70.000,00 kn, dok su školama nogometa osigurani rekviziti u iznosu od 90.865,00 kuna i to: lopte 48.755,00 kn, markeri 13.750,00 kn i prijenosna vrata (gol) 28.360,00 kn.

Međimurski nogometni savez i dalje će pokušati prikupiti što veća sredstva (HNS), te na slične načine pomagati klubovima i ulagati u rad s mladima, stoji u priopćenju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

I ja bih na more humanitarni koncert

Vremenska prognoza: Promjenjivo

I ja bih na more

Božićna čarolija u knjižnici