18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Međimurski golgeter Luka Bobičanec rastura i u Sloveniji

Mura iz Murske Sobote novak je u Drugoj slovenskoj ligi i uvjerljivo vodi na ljestvici, a njezin krilni napadač Luka Bobičanec vodeći je strijelac lige s postignutih devet zgoditaka.

Tome je pridodao i tri gola u Kupu gdje je njegova momčad trenutno u četvrtfinalu.

Prošle sezone najbolji strijelac je bio u Poletu iz Svetog Martina na Muri s čak 31 golom, pretprošle u lendavskoj Nafti, a ove u sadašnjem klubu Muri.

Luka, koji je rođen 23. svibnja 1993. godine, svoj je nogometni put započeo 2002. u rodnoj Sivici u NK Dubrava.

Njegov talenat bio je brzo zapažen i 2007. godine odlazi u tadašnji prvoligaš Međimurje iz Čakovca.

Tako je kao talentirani igrač u to vrijeme igrao kao pionir za kadete, a kao kadet za juniore u vrijeme kad su se mlađe dobne skupine Međimurja natjecale u 1. HNL.

Već sa 17 godina imao je nekoliko nastupa za seniorsku ekipu Međimurja u 2. HNL.

Iz Međimurja 2011. godine prelazi u susjedni NK Čakovec koji se natjecao u 3. HNL i postaje standardni igrač.

Sljedeće godine nešto se prelomilo u Luki i 2012. godine odlazi u čisti amaterizam, napušta Hrvatsku i sljedeće četiri godine boravi u Austriji.

I tamo je najbolji strijelac u tamošnjim niželigašima Stegersbachu i Heiligenbrunnu u kojima je igrao po dvije godine.

Poluprofesionalnom nogometu vraća se u proljeće prošle godine kada pola sezone igra za Naftu iz Lendave i svojim golovima ostavlja je u Trećoj slovenskoj ligi.

Prošle sezone bio je član Poleta iz Svetog Martina na Muri. Ove godine put ga je odveo u nedaleku Mursku Sobotu.

– Odlično sam se snašao u Muri koja je dobro organiziran klub na prvoligaškom nivou, imamo odličnog trenera s prvoligaškim iskustvom Antu Šimundžu. Za svoje golove moram se zahvaliti i svojim suigračima koji su me dobro prihvatili, nesebično mi dodaju lopte i ja onda poentiram – kazao je on.

Osim njega, u klubu ima još Hrvata.

– Pored mene tu su još moji Međimurci Antonio Dodlek, desni bok, i vratar Dean Šafarić i sigurno da se bolje osjećam i zbog njih. Na treninge putujemo zajedno, zajedno se družimo, a kad imamo dva treninga dnevno imamo dnevni boravak u hotelu pa smo i tu zajedno – rekao je Luka.

Njegov sadašnji status je amaterski.

– Imam nekakav amaterski ugovor gdje sam prijavljen i ide mi radni staž, a to oni zovu sportne dejavnosti. Zbog toga sam napustio dosadašnji posao i posvetit ću se za sada igranju nogometa pa ću vidjeti dokle mogu doći. Iz kluba su mi rekli da će mi uskoro ponuditi profesionalni ugovor – otkriva Luka.

Njegove igre zaokupile su pažnju nekih prvoligaša, a koliko saznajemo na meti je i Maribora.

– Moram priznati da mi godi takav interes, ali sa mnom do sada nitko nije razgovarao. I ja sam čuo da se neki klubovi poput Maribora interesiraju za mene, ali interes su prvo uputili mom klubu Muri – istaknuo je on.

S obzirom na to da je Mura novak u ligi, odlično su krenuli, a Luka je za sada za momčad utkao devet golova.

– Pa i ja sam malo iznenađen jer nakon 11 kola bježimo drugom klubu četiri boda i još uvijek smo bez poraza. Mura, kao što vjerojatno znate, ima dugu tradiciju i puno sezona provela je u Prvoj ligi, tako da neće biti čudno ako ćemo i sljedeće sezone opet biti prvoligaši. Vjerujem da će i moji golovi dati doprinos tome – rekao je Luka.

U tom nastojanju pomažu im i Black Gringosi.

– Naši vjerni navijači Black gringosi nikad nisu napustili svoj klub i kad je igrao u najnižim rangovima. Oni su naš 12. igrač, odlaze na sva gostovanja , a na domaćem terenu gori kad počinju navijati. Moram reći da su me odlično prihvatili i puno mi znači njihova potpora – završio je ovaj odlični mladi nogometaš.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE