6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Luka Bobičanec: Prvi topnik Poleta sljedeće bi sezone mogao igrati prvoligaški nogomet

Luka Bobičanec rođeni je golgeter. U kojem god klubu igra, najbolji je strijelac.

Ove sezone za svoj Polet iz Svetog Martina na Muri u naslov prvaka Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin utkao je, kao najbolji strijelac, 31 gol. To je u prosjeku nešto više od jednog po utakmici, a svaki treći gol Poleta je njegov.

Lakoća kojom postiže golove je nevjerojatna pa smo ga zapitali što takav igrač radi u četvrtom rangu nogometa.

– Prije svega, zbog egzistencije. Naime, prijepodne radim u Prommingu, a popodne treniram i vikendom igram za Polet. Osim toga, klub je izvanredno posložen, a suigrači, osim što su kvalitetni, čine pravu klapu. Zbog toga, a i kvalitete ekipe, uvjerljivo smo prvi – rekao je Luka.

Zašto tvoja momčad ne želi igrati Treću HNL?

– To morate pitati upravu na čelu s predsjednikom Miroslavom Novinščakom. Mi se moramo povinovati odlukama kluba koji je tako odlučio. Naravno da je veći izazov igrati u višem rangu – nastavio je Luka.

Prošle godine godine igrao si u Nafti u Trećoj slovenskoj ligi i tamo si bio najbolji strijelac. Zašto si došao u Polet?

– Maloprije sam objasnio zbog čega, a u vrijeme mog boravka Nafta nije bila tako organizirana kao sada Polet i to je jedan od razloga, a dočekali su me i bivši suigrači iz Čakovca, Nikola Barat, Pero Horvat i trener-igrač Stevica Žganec – pojasnio je.

Luka je rođen 1993. godine, a svoj nogometni put započeo je 2002. u rodnoj Sivici u NK Dubravi. Njegov talent bio je brzo zapažen i 2007. godine odlazi u tadašnji prvoligaš Međimurje iz Čakovca. Tako je kao talentirani igrač u to vrijeme igrao kao pionir za kadete, a kao kadet za juniore, u vrijeme kada su se mlađe dobne skupine Međimurja natjecale u Prvoj HNL.

Već sa 17 godina imao je nekoliko nastupa za seniorsku ekipu Međimurja u Drugoj HNL. Iz Međimurja 2011. godine prelazi u susjedni NK Čakovec koji se natjecao u Trećoj HNL i postaje standardni igrač.

Sljedeće godine nešto se prelomilo u Luki i 2012. godine odlazi u čisti amaterizam, napušta Hrvatsku i sljedeće četiri godine boravi u Austriji. I tamo je bio najbolji strijelac u tamošnjim niželigašima Stegersbachu i Heiligenbrunnu u kojima je igrao po dvije godine.

Poluprofesionalnom nogometu vraća se u proljeće prošle godine kada pola sezone igra za Naftu iz Lendave i svojim golovima ostavlja je u trećoj slovenskoj ligi. Od ljeta prošle godine član je Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Osim velikog nogometa, Luka Bobičanec je i majstor malonogometnih terena. Prije je bio član Fenixa, a sada Mip Weylanda s kojima je osvajao brojne turnire i bio najbolji igrač i strijelac. Kao član mininogometne U-21 reprezentacije Hrvatske prošle, 2016. godine, nastupio je na Europskom nogometnom prvenstvu koje je održano u Pragu u Češkoj.

Što te ponukalo da se ponovo vratiš u malo ozbiljniji nogomet?

– Istina je da se u Austriji može zaraditi pristojan novac za život, ali ja sam još relativno mlad s 24 godine i smatram da mogu još igrati u višim i zahtjevnijim ligama nego što su austrijske niže lige – rekao je Luka.

Nakon igara i golova u Nafti, i sada u Poletu, čujemo da te traže klubovi višeg ranga poput Nafte i Mure koji su se plasirali u Drugu slovensku ligu, a također da te žele Međimurje i novi drugoligaš Varaždin.

– Svakako da godi zanimanje tih etabliranih klubova i razmislit ću o tim ponudama. Bez obzira što trenutno igram u četvrtom rangu, htio bih se okušati i u većim klubovima nego što su prije spomenuti – govori Luka.

Do nas je doprla i takva informacija da bi se mogao okušati u Prvoj slovenskoj ligi. Naime, postoji mogućnost da odeš na probu u jedan slovenski prvoligaš.

– Ja vjerujem u sebe i voljan sam ići na probu jer sam siguran da sam sad zreliji i čvršći nego prije i da mogu igrati u tom rangu. U slučaju da uspijem zadovoljiti i otići u slovenski prvoligaš, imam dogovor s predsjednikom Poleta Novinščakom da mogu ići i da su mi vrata kluba uvijek otvorena ako se želim vratiti. Što reći za takvu gestu nego, veliko hvala predsjedniče.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE