4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Liga prvaka: Dinamo minimalno poražen na teškom gostovanju u Salzburgu

Zagrebački Dinamo večeras je u sklopu 3. kola skupine E Lige prvaka u Austriji snage odmjerio protiv Red Bull Salzburga. Domaćin je prije utakmice već ostvario zavidan niz od 40 domaćih utakmica bez poraza, a jednako tako je nastavio i večeras.

Trener Čačić pomalo je iznenadio s postavom te krenuo s tri stopera odnosno petoricom u obrani. Prva prava prijetnja Dinama bila je u 7. minuti kada Mišić gađa pod prečku, no vratar brani.

U početku atraktivna utakmica puna prilika i visok presing Red Bulla. Prilike su se nizale s obje strane, no od polovice prvog dijela domaćin stvara sve veći broj opasnih šansi, dok je u Dinamovoj obrani počeo “vladati propuh”. Modri su uspjeli još nekoliko puta zaprijetiti, Salzburg je pritiskao i dominirao, no na sreću bez konkretne realizacije pa se na predah odlazi s 0:0.

Treba istaknuti konstanto navijanje Bad Blue Boysa koji su stvorili uistinu domaću atmosferu.

Odmah na početku drugog dijela nastavlja se jaki presing domaćina, a Dinamo se sve teže branio. Tako je u 55. minuti kod kornera Salzburga, Šeško nadskočio sve u obrani Dinama i snažno tukao glavom točno u glavu Livakovića koji na sreću nije imao posljedica, dok je pogodak na taj način spriječen.

Od 60. minute Čačićevi igrači su se pribrali i uspjeli uspostaviti solidnu igru i kombinatoriku, no u 68. minuti je dosuđen jedanaesterac za Salzburg kada Moharrami u šesnaestercu prvi stiže do lopte. No ipak je rukom držao suparničkog igrača. Prekršaj i najstroža kazna koju je realizirano Okafor za vodstvo 1:0.

Domaćin je držao loptu u nogama te Dinamu sakrio loptu sve do 81. minute. Naime Drmić nije iskoristio izglednu, jednu od najvećih prilika kada se našao sam u izglednoj situaciji i pucao u vratara Köhna. U posljednjih nekoliko minuta obje momčadi su imale još nekoliko izglednih prilika, no do promjene rezultata nije došlo.

Treba istaknuti 94. minutu kada je zbog zaleđa nažalost poništen pogodak Drmića koji je odlično glavom tukao i matirao domaćeg vratara.

Utakmica je završila 1:0 za Red Bull Salzburg.

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka Dinamo ponovno igra protiv istog protivnika, sljedećeg utorka u 21:00 na Maksimiru.


Tablice omogućuje Sofascore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE