Tko će odnijeti titulu ovogodišnjeg europskog prvaka: Italija, Španjolska, Danska ili Engleska?

Nakon jučerašnjih četvrtfinalnih utakmica između Češke i Danske (1:2) te Ukrajine i Engleske (0:4), poznati su svi polufinalni susreti ovogodišnjeg Europskog prvenstva u nogometu.

Talijani pobjedom nastavili svoj neporažen niz

U četvrtfinalnom susretu neporaženih momčadi koji je na rasporedu bio u petak, Italija je u Münchenu na Allianz Areni svladala opasnu Belgiju 2:1. U sjajnoj utakmici s pregršt napetosti za Italiju zabili su Barella i Insigne, dok je s druge strane prednost uspio smanjiti Lukaku.

No, niti Lukaku, De Bruyne i mlada nogometna zvijezda Doku, svojom atraktivnom i opasnom igrom uz brzu tranziciju nisu uspjeli preokrenuti rezultat te se prva momčad FIFA-ine ljestvice oprašta od prvenstva, dok Azzurri nastavljaju svoj dugi neporaženi niz i traže prolaz u finale.

Furija nakon lutrije jedanaesteraca u polufinalu

Prava drama odvijala se u drugom četvrtfinalnom susretu u petak između Španjolske i Švicarske u kojem smo pobjednika saznali tek nakon 120 minuta igre i lutrije jedanaesteraca. Nakon udarca Jordi Albe, Španjolci su sretno poveli autogolom Denisa Zakarie dok su Švicarci uspjeli izjednačiti pogotkom Shaqirija. No, utakmicu je podosta obilježio izravni crveni karton za švicarskog igrača Freulera koji primoran napušta igru te svoju reprezentaciju ostavlja s 10 igrača.

Rezultat se nije mijenjao do raspucavanja kaznenih udaraca u kojem su za Švicarce promašili Fabian Schar, Manuel Akanji i Ruben Vargas, dok za Španjolce Sergio Busquets i Rodri što daje rezultat 1:3 u jedanaestercima za Španjolsku te prolaz u polufinale. Španjolcima je ovo četvrto polufinale na europskim prvenstvima, a dosad su svaki puta kada bi prošli četvrtfinale osvajali europski naslov. Utakmica između Italije i Španjolske na rasporedu je ovaj utorak u 21:00, a igra se na Wembleyju.

Danci srušili rekord i traže prolaz za Eriksena

U prvom jučerašnjem četvrtfinalnom ogledu Danci su ispisali povijest i nastavili svoju europsku bajku. Pobjedom 1:2 nad Češkom plasirali su se u polufinale te postali prva momčad u povijesti koja se plasirala među četiri najbolje nakon poraza koje su upisali u grupnom dijelu natjecanja u prve dvije utakmice.

Iako su ostali bez svojeg najboljeg igrača Eriksena, danski kapetan Simon Kjaer napomenuo je kako upravo zbog njega igraju. Za Dance zabili su Delaney i Dolberg, dok je Schick uspio smanjiti za Češku što nije bilo dovoljno za prolaz.

Englezi bez primljenog pogotka do polufinala

U posljednjem četvrtfinalnom susretu Europskog prvenstva Engleska je ekspresno deklasirala Ukrajinu rezultatom 0:4. Kane je zabio 2 pogotka, dok su se na listu strijelaca još upisali Maguire i Henderson. Engleska je do polufinala stigla bez primljenog pogotka sa zavidnom gol razlikom 8:0.

Naime, ovo će im biti 3. polufinale u povijesti, dok su dosadašnja dva izgubili. Na Europskom prvenstvu 1968. od Jugoslavije 0:1 te 1996. od Njemačke nakon jedanaesteraca. S druge strane, Ukrajinci se mogu tješiti kako im je ovaj plasman u četvrtfinale bio najveći uspjeh na europskim prvenstvima. Ogled između Danske i Engleske na rasporedu je ovu srijedu u 21:00 na Wembleyju.

Tko uzima titulu prvaka?

Statistički gledano Italija i Engleska su najuvjerljivije reprezentacije prvenstva. No, Španjolska i Danska također su pokazale da imaju odlične izglede.

Može li Danska nastaviti živjeti svoj san i otići do samog kraja ili će Španjolci nakon slabog početka prvenstva ipak uspjeti uzeti titulu?

Završnica prvenstva svakako će biti zanimljiva, no bez prave podrške s tribina, utakmice još uvijek nemaju pravi „žar.“

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE