Četvrta HNL ČK – VŽ: Započinje neizvjesna sezona, favoriti Nedelišće i Polet, Sloga prijeti

NK Nedelišće
NK Nedelišće, Foto: NK Nedelišće

Ovaj vikend započinje natjecanje u 4. HNL Čakovec – Varaždin u kojoj će Međimursku županiju zastupati devet klubova, a Varaždinsku sedam.

Prošlogodišnja sezona obilovala je velikim iznenađenjima i bila i u borbi za vrh, kao i za opstanak neizvjesna do samog kraja.

Sigurni smo da će tako biti i ove jer u ligu se vratio varaždinski Varteks, a iz županijskih liga kao prvaci došli su Omladinac iz Novog Sela Rok i Dubravka iz Turčina.

Prvo kolo, koje započinje u subotu, 18. kolovoza, donosi dva međimurska derbija.

Polet se uz postojeći kadar pojačao i s Dejanom Mezgom, bivšim igračem Maribora i Hajduka i u svakom slučaju favorit je protiv prošlosezonskog iznenađenja Dinama iz Domašinca koji još konsolidira redove.

Međimurec je dosta promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu i na gostovanje u Prelog dolazi s novim trenerom Dejanom Carom. Tu je možda malo neizvjesnije, ali prednost dajemo igračima Gregora Bunca.

Osim tih, još dva susreta privlače posebnu pažnju. Prošlogodišnji trećeligaš Varteks igra kao domaćin u Sračincu protiv Nedelišća u utakmici koja će sasvim sigurno biti otvorena i neizvjesna, dok Rudar s novim trenerom Željkom Domjanićem, iako domaćin, ima težak zadatak protiv odlične ekipe Bednje koju u napadu predvodi Ante Kulji.

Trener Sloge Tihomir Blažeka najavio je da njegova pojačana momčad želi osvojiti prvo mjesto i plasirati se u novoformiranu 3. HNL Sjever koja će egzistirati od sezone 2019./ 2020. Zbog toga već na startu najavljuju pobjedu protiv Novog Marofa u gostima.

Bivšem drugoligašu Omladincu iz Novog Sela Roka, koji je kao županijski prvak ušao u viši rang, neće biti lako protiv Jalžabeta koji je starosjedilac u ligi.

U ostale dvije utakmice igraju ekipe podjednake kvalitete i svi rezultati su mogući.

4. HNL Čakovec – Varaždin 1. kolo

Subota, 18. kolovoza,17.30 sati:

Polet – Dinamo, Varteks – Nedelišće, Mladost Komet – Međimurec, Omladinac – Jalžabet, Rudar – Bednja.

Nedjelja, 19. kolovoza, 17.30 sati:

Novi Marof – Sloga, Pušćine – Nedeljanec, Dubravka Zagorac – Podravina.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar