Četvrta HNL ČK – VŽ: U prvom kolu čak pet gostujućih pobjeda

Na startu novog prvenstva Četvrte HNL ČK – VŽ čak pet gostujućih pobjeda, od domaćina tek pobjede Poleta i Mladosti.

Sigurnom i visokom 6:0 pobjedom Polet iz Svetog Martina na Muri krenuo je u obranu naslova prvaka 4. HNL Čakovec – Varaždin. Pred tristotinjak gledatelja s po dva gola novopridošlog pojačanja Mezge i Ferlina te po jednim Medveda i Čurina uvjerljivi su bili protiv neprepoznatljivog Dinama koji je odolijevao napadima samo u prvom poluvremenu.

Prošlogodišnje iznenađenje Bednja iz Beletinca, koja je na kraju prvenstva završila samo s bodom iza Poleta, nosi tri boda s gostovanja u Murskom Središću.

U jednoj čvrstoj i ravnopravnoj borbi u kojoj je čak domaći Rudar imao nekoliko šansi više, igrači trenera Paske bodreni od stotinjak svojih “Kontrasa” nose pobjedu golom iz kaznenog udarca. Izveo ga je njihov najbolji strijelac Ante Kulji, nakon što je lopta u ruku pogodila Šardija.

Još jedan favorit za prvo mjesto bio je nadomak tri boda koje je izgubio u sudačkoj nadoknadi. Nedelišće koje je istaknulo kandidaturu za sam vrh gostovalo je u derbiju kola kod Varteksa koji im je bio domaćin u Sračincu.

U prvom dijelu bolji domaćin nije iskoristio prilike Šoštarića i Kuhara što koristi početkom drugog dijela Nedelišće. U drugom poluvremenu bolji gosti dolaze u vodstvo u 52. minuti golom Pompera, a u 60. su mogli zaključiti utakmicu da je Capan bio precizniji kada je izašao sam pred golmana. Varteksovci su svoju šansu dočekali u 92. minuti kada je poravnao stari lisac Veldin Karić za 1:11 i podjelu bodova.

U lokalnom međimurskom derbiju odigranom u Prelogu, unatoč dobroj igri i šansama Međimurca, tri boda su na kontu Mladost – Kometa. Domaćin je poveo već u 3. minuti golom kapetana Balenta i tako se odlazi na odmor. U drugom dijelu bolju igru gosti su okrunili u 60. minuti golom novopridošlog Japanca Sato Yamate. Tri boda domaćinu osigurao je Mislav Sraka golom u 75. minuti.

U Pušćinama je odigran zanimljiv susret između istoimenog domaćina i Nedeljanca.

Nogometaši Damira Maretića preokrenuli su susret nakon vodstva domaćina 2:1. Pušćine su dobro otvorile utakmicu i povele autogolom Kovačića u 14. minuti, isti igrač je poravnao u 41. minuti, a na odmor se ipak odlazi prednošću domaćina nakon gola Kocijana u 43. minuti. U drugom dijelu preokret gostiju kada prvo u 53. minuti poravnava Đunđek, a pobjedu Nedeljancu u 76. minuti donosi Škvarić.

Sloga koja je najavila pohod na vrh sigurno je startala pobijedivši u gostima slabu ekipu Novog Marofa koja je s dosta problema krenula u novo prvenstvo. Čakovčani su to znali iskoristiti i golovima Friščića u 30. i Bakse u 53. minuti došli do tri vrijedna boda.

Omladinac, novajlija u ligi, na svom lijepom stadionu u Novom Selu Rok unatoč dobroj igri zabilježio je poraz na startu prvenstva. Starosjedilac u ligi Jalžabet došao je u vodstvo pred kraja poluvremena kada u 41. minuti zabija Bručić.
Na 2:0, koje se na kraju pokazalo nedostižnim, povećava u 66. minuti Janušić.

Domaćin pritišće i ima priliku iz kaznenog udarca, međutim udarac Marka Lukmana brani Špicer u 77. minuti. Omladinac uspijeva smanjiti u 86. minuti golom Lesjaka, a u 90. minuti sudac Pavlić poništio im je pogodak zbog prekršaja nad obrambenim igračem gostiju i tako bodovi odlaze u Jalžabet.

I drugi novajlija u ligi Dubravka/Zagorac loše je startao doživjevši minimalni poraz na domaćem terenu u Turčinu od iskusne Podravine. Jedini zgoditak za goste iz Ludbrega postigao je Sakač u 61. minuti.

4. HNL Čakovec – Varaždin, 1 . kolo:

Polet – Dinamo 6:0, Varteks – Nedelišće 1:1, Mladost Komet – Međimurec 2:1, Rudar – Bednja 0:1, Omladinac – Jalžabet 1:2, Pušćine – Nedeljanec 2:3, Novi Marof – Sloga 0:2, Dubravka / Zagorac – Podravina 0:1.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE