16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Najzahtjevnija biciklistička utrka Fleche Croatie dobila žensku ekipu iz Međimurja

Četiri Međimurke Tatjana Hažić, Ksenija Oletić, Andrea Heged i Kristina Bećirović te Zagrepčanka Tereza Vuković upisale su velikim slovima u povijest svoju posljednju biciklističku avanturu.

S ponosom mogu reći da su kao prva ženska ekipa sudjelovale na ekipnoj randonneurskoj vožnji Fleche Croatie 2020, kojoj je cilj u 24 sata odvoziti najmanje 360 kilometara. 

Hrvatska je po prvi put organizirala ovakav brevet, a startalo je i finiširalo 7 ekipa. Inače, do sad su naši randoneri na ovakve brevete odlazili u susjedne države. Bile su to samo muške ekipe, a Hrvatska je ujedno sada dobila i prvu žensku Flache ekipu Flower power koju čine naše Međimurke. 

Flèche nije natjecanje, već druženje i zajedništvo. Ekipe iz različitih polazišta voze prema zajedničkom cilju, a naše Međimurke, članice Ocean Orchids Cycling team-a, uspjele su u 24 sata odvoziti čak 408 kilometara od Čakovca do Svete Nedjelje preko Donje Dobrave, Koprivnice, Virovitice, Pakraca, Kutine, Siska, Gline  i Karlovca.

Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od sutra, petak 5. lipanj, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE