3.7 C
Čakovec
Srijeda, 17 travnja, 2024

Međimurske nogometne lige: Sve više pirotehničkih sredstava na susretima

 

Međimurski nogometni savez je ove srijede u svom službenom glasilu ‘Gool’ upozorio klubove na zabranu korištenja pirotehničkih sredstava na utakmicama.

– Poštovani klubovi! Upozoravamo Vas da je počelo sve više korištenja pirotehničkih sredstava na nogometnim utakmicama i u gledalištu, a to zakonom nije dozvoljeno.

Dosada je disciplinski sudac Međimurskih nogometnih liga financijski kažnjavao klubove čiji su navijači ubacivali pirotehnička sredstva unutar ograđenog dijela terena za igru.

Kako smo od policijske uprave upozoreni da će i oni provoditi kontrole na utakmicama, molimo Vas da obavijestite svoje navijače o navedenom – napisali su iz MNS-a, a u nastavku donosimo i članak 62. Zakona koji govori o tome.

Zakon o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja

Članak 62.

(3) Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.

(4) Uporaba pirotehničkih sredstava iz stavka 3. ovog članka dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Narodne novine, 70/2017.

Foto: Facebook NK BSK Belica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,195FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

DJ Nebraska

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up