Poluzavršnica PH u košarci: Vrijedno iskustvo za juniorski sastav KK Međimurje

Juniorska ekipa Košarkaškog kluba Međimurja nastupila je u poluzavršnici juniorskog PH-a (igrači rođeni 2004. godine i mlađi) koja je odigrana od 5. do 7. svibnja. Međimurje je igralo u Skupini 2 u Zagrebu, gdje su se susreli s najjačim protivnicima u svojoj kategoriji: klubovima Bosco, Dubrava Furnir i ABA liga Zadra.

Foto: Košarkaški klub Međimurje

Unatoč tome što su bili najmlađi u skupini i bez igrača visokih 2 metra, Međimurje je hrabro igralo protiv starijih i fizički nadmoćnijih protivnika te pokazalo kvalitetu i karakter. U prvoj utakmici protiv ABA ligaša Zadra, Međimurje je odigralo odlično prvo poluvrijeme i zaostajalo samo deset poena. No, nekoliko grešaka u posljednjoj minuti donijelo je Zadranima najveću prednost na utakmici od +17 na poluvremenu.

Mladi Zadrani su očito dobili bukvicu u svlačionici, jer su u nastavku igrali još bolje i nije bilo popuštanja. Međimurje je pokazalo kako im se može parirati dobrom obranom na vanjskom šutu i organiziranom igrom do otvorenog šuta ili zicera u napadu.

Foto: Marin Sušić

U preostale dvije utakmice protiv Zagrebačkih klubova Dubrave Furnir i Bosca, Međimurje je izgubilo zbog lošeg ulaska u utakmicu. Previše respekta u prvih 10 minuta, moćniji protivnici su iskoristili da povedu s +15 i više poena. Međutim, mladi igrači Međimurja nisu se raspali, već su pokazali karakter i odigrali kvalitetno drugi dio utakmice.

Foto: Marin Sušić

Jakov Horvat se posebno istaknuo u utakmici protiv Dubrave Furnir serijom trica u trećoj četvrtini. No, domaći trener vratio je svoje najjače adute Kosa i Jurića u igru, koji su vratili prednost i nisu dopustili smanjenje razlike ispod 10 poena. Slično je bilo i u utakmici protiv Bosca u kojoj su Međimurci propustili nekoliko lakih prilika te ostali bez realizacije u prvih 10 minuta. Ipak, uspjeli su se vratiti u drugoj četvrtini te smanjiti zaostatak.

Zadar je osigurao svoje mjesto u juniorskom Final Fouru Hrvatske, nakon što su u zagrebačkom dijelu turnira ostvarili tri pobjede. U finalu će se boriti protiv najboljih hrvatskih klubova, poput Splita, Cibone i Cedevita Juniora.

Međimurska ekipa, unatoč nedostatku fizikalija, postigla je dobar rezultat. Ovaj turnir bio je neprocjenjivo iskustvo za ekipu, a igrači su pokazali da kvalitetan i kontinuirani rad donosi plodove. Napredak igrača vidljiv je u cijelom razvojnom ciklusu, a posebno kod onih koji su tek stigli u ovu sezonu. Više od polovice igrača u sastavu još uvijek su kadeti, a ovaj turnir je bio izvrsna priprema za ono što ih čeka sljedećeg vikenda.

Međimurska kadetska ekipa igra izlučnu utakmicu za Final Four Kupa regija HKS-a za uzrast U17, protiv Broda u Slavonskom Brodu, u nedjelju 14. svibnja od 16 sati.

 

Izvor: Košarkaški klub Međimurje, Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE