ITF Pro Tour: Nakon infarktnih preokreta Antonia Ružić izgubila meč protiv Ruskinje Rakhimove

Antonia Ružić vratila se na ITF Pro Tour, ali nažalost izgubila je "dobiveni" meč protiv 2. nositeljice u Zagrebu

Najbolja međimurska tenisačica Antonia Ružić, koja ima nekoliko WTA bodova i nalazi se na 1143. poziciji na listi najboljih tenisačica svijeta, vratila se na ITF Pro Tour na turniru vrijednom 25.000 američkih dolara u Zagrebu.

Nije imala sreće sa ždrijebom, jer je dobila u 1. kolu 2. nositeljicu 19-godišnju Ruskinju Kamilu Rakhimovu koja se nalazi među 200 najboljih na svijetu, na 180. mjestu i nažalost poklekla je nakon velike borbe koja je trajala više od dva i pol sata 1:2 (7:5, 2:6, 4.6).

Usprkos porazu, Antonia je usprkos tome što zadnjih dana nije bila u puno treningu pokazala još jednom koliko zna i može i bila je vrlo blizu velikoj pobjedi.

Dobila je težak prvi set 7:5, u drugom se probudila Ruskinja i poravnala na 1:1 u setovima dobivši ga 6:2, da bi onda Ružić u trećem odlučujućem setu propustila veliku priliku da dobije meč.

Imala je dva put break prednosti, vodila je 3:1 i 4:2, imala i nakon toga niz neiskorištenih gem lopti u odlučujućem setu, kod servisa Ruskinje za meč imala break loptu za poravnanje na 5:5 i povratak u meč, ali sve to nije uspjela iskoristiti.

Nakon “infarktnih” preokreta mlada Ruskinja je dobila treći set 6:4 za njezinu pobjedu 2:1 u setovima.

Ostavi komentar