Prvenstvo i završnica kupa Hrvatske okupit će u Nedelišću 450 gimnastičara

Najava predstojećih natjecanja; Prvenstva i završnice kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici kao i osvrt na dosadašnji dio sezone bile su glavne teme konferencije za medije Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan koja je održana u Nacionalnog gimnstičkom centru ATON u Nedelišću 27. listopada.

Predsjednik kluba Željko Jakopec osvrnuo se na nedavni nastup Filipa Udea na Svjetskom prvenstvu u Kanadi. Za našeg vježbača na konju s hvataljkama, kojemu je finale izmaklo za malih 0.033 boda, rekao je da i deveto mjesto govori o nastavku kontinuiteta njegovih vrhunskih rezultata
– U njegovim rukama ima još dinamita – poručio je Jakopec.

Čestitao je i predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza Čakovčaninu Stevici Tkalčecu na osvojenoj medalji Tina Srbića na tom svjetskom prvenstvu.
– Od kada je Tkalčec predsjednik HGS-a svake godine hrvatska gimnastika osvoji jednu medalju na velikim natjecanjima. Kada god su Međimurci na čelu nacionalnog saveza osvajamo medalje – naglasio je i podsjetio da je prvu zlatnu hrvatsku olimpijsku medalju osvojila naša rukometna reprezentacija kada je na čelu Hrvatskog rukometnog saveza bio još jedan Međimurec – Željko Kavran.

Sportski direktor Mario Vukoja pak je za Prvenstvo i završnicu kupa Hrvatske, koje će od 3. do 5. studenog biti održano u ATON-u, izjavio kako se očekuje preko 450 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova. Dodao je i kako će ovo biti posljednje natjecanje koje će biti održano tijekom jednog vikenda.

– Imamo previše vježbača i to sve je preveliki napor za organizatore i suce. Od sljedeće godine Prvenstvo i završnicu kupa razdvojit ćemo na dva posebna natjecanja koja će biti održana u dva različita datuma – poručio je Vukoja.

I on se osvrnuo na nastup Filip Udea u Montrealu rekavši kako je s obzirom na okolonosti, prije svega virozu, i spravu proizvođača Gymnova koja mu ne leži, rezultat jako dobar.

– Odlučili smo se zbog svega toga na najslabiju vježbu. Filip je uspio napraviti tu vježbu uz dvije male greškice. No, to je na kraju presudilo da za dlaku ne uđe u finale, ali to je sport – kazao je. Govoreći o sljedećim nastupima pak je istaknuo kako pauza traje do ožujka kada su na rasporedu Svjetski kupovi u Bakuu i Dohi, a to vrijeme bit će iskorišteno za dodatno treniranje.

Glavni trener Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Igor Kriajimski, s obzirom na sve okolonsti, također je bio zadovoljan devetim mjestom na Svjetskom prvenstvu.
– Ude će sljedeću godinu pripremati i višeboj i konj s hvataljkama. Želimo imati obje opcije da izborimo nastup na Olimpijskim igrama u Tokiu – izjavio je.
Iskoristio je i priliku i predstavio četvero gimnastičara za koje u klubu smatraju kako će u budućnosti napraviti velike rezultate. Kadetkinja Lea Ružić je prvakinja Hrvatske na ruči i gredi, a juniorka Sabina Hegeduš najbolja u zemlji na gredi i parteru. Anotnio Vuk je višestruki državni prvak u preskoku, a 16-godišnji Marko Sambolec mogao bi postati sljedeći Filip Ude jer već sada postiže odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima na konju s hvataljkama. Iz kluba poručuju kako će se na sljedećim juniorskim prvenstvima Europe i svijeta sigurno čuti za njih.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE