16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Novi uspjeh za čakovečku gimnastiku: Marko Sambolec izborio nastup na Svjetskom kupu

Sjajne vijesti nižu se iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Ni tjedan dana nakon što je Filip Ude ušao u finale Europskog prvenstva njegov klupski kolega Marko Sambolec potvrdio je uzlaznu formu. Na kontrolnom treningu kojeg je Hrvatski gimnastički savez organizirao u Osijeku član GK Marijan Zadravec Macan za svoju vježbu na konju s hvataljkama dobio je ocjenu 13.500 i time osigurao nastup na turniru Svjetskog kupa u mađarskom Szombathelyu.

21-godišnjak je tako odlično zaokružio svoje nastupe u kolovozu jer je već početkom mjeseca u Lučkom napravio sjajnu vježbu i izborio plasman na Svjetski kup u Parizu. Naporan rad, ali i bolji zdravstveni karton omogućili su Sambolecu da pokaže svu raskoš svoga talenta te mu tako osigurali odmjeravanje snaga s najboljima na svijetu.

Sigurno mu na treninzima u čakovečkom Macanovu domu savjetom pomaže i njegov 15-godina stariji uzor i prijatelj, najboljih hrvatski gimnastičar Filip Ude. Posljednji uspjesi Samboleca potvrđuju i vrhunsku kvalitetu trenerskog dvojca Maria Vukoje i Igora Kriajimskog koji ovakvim rezultatima dokazuju vrijednost čakovečke gimnastike.

U subotu 2. rujna u Zagrebu će biti održano posljednje izborno natjecanje za Svjetski kup u turskom Mersinu čime završava i CRO Gym liga. Marku želimo da se izbori i za taj SK čime bi zacrtani plan za ovu godinu ispunio gotovo u potpunosti. (tj)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE