16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Luna Sakač prvakinja Hrvatske, Marko Sambolec ostvario normu za Europsko prvenstvo

Kontinuirani i kvalitetan sustavni rad u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan redovito daje rezultate, a posljednji u nizu napravio je 16-godišnji Marko Sambolec.

U sklopu Prvenstva i Završnice kupa Hrvatske koje je tijekom vikenda bilo održano u NGC ATON u Nedelišću napravio je odličnu vježbu na konju s hvataljkama. Mladi član GK Marijan Zadravec Macan za svoju izvedbu dobio je ocjenu kojom je zadovoljio“ A“ normu za Europsko juniorsko prvenstvo koje će sljedećeg kolovoza biti održano u Glasgowu.

„A“ norma je ocjena koja je na prošlom juniorskom prvenstvu garantirala finale, a s ocjenom koju je Marko dobio u subotu borio bi se za medalju. Sambolec, kojeg mnogi vide kao nasljednika Filipa Udea, nije krio oduševljenje rezultatom.

– Napravio sam cijelu vježbu od početka do kraja kao što sam planirao. Svi oni silni treninzi i dani provedeni u dvorani su se isplatili – rekao je.

Marko Sambolec

I glavni trener čakovečkih gimnastičara Igor Kriajimski pohvalio je svog novog pulena.

– U mladim godinama pokazuje ne samo veliku želju i zalaganje, već i ogromnu mentalnu snagu. Skup svih tih osobina i stalna želja za poboljšanjem ostavlja mu veliki prostor za napredak, i uz puno rada, mogao bi napraviti velike stvari – izjavio je Kriajimski.

S njim, ali i ostalim kandidatima za EP sada će se dodatno raditi i pripremati za nastup na međunarodnoj sceni. No, odlična priča s Prvenstva Hrvatske za čakovečku gimnastiku ne završava tu.

Mlada Luna Sakač osvojila je prvo mjesto u višeboju za mlađe juniorke u „C“ programu. Ana Sambolec pak je bila treća u višeboju u „A“ programu.

U godini u kojoj klub slavi 25. obljetnicu djelovanja svi ovi rezultati potvrđuju status stožernog nositelja hrvatske gimnastike. Tijekom dva i pol desetljeća osvojene su olimpijske, svjetske i europske medalje, mnogobrojni turniri Svjetskog kupa i druga natjecanja. U Čakovcu su stasali brojni nacionalni prvaci, ali u klubu se najviše ponose širokom bazom od preko 500 članova, mahom mlađih dobnih kategorija. Njih trenira 10 trenera koji su svi u punom radnom odnosu, a dodatan iskorak omogućila je izgradnja Nacionalnog gimnastičkog centra ATON. Zahvaljujući rukovodstvu i njihovom vođenju kluba, ali i svima koji ga podupiru, gimnastika je postala nedelišćanski, čakovečki i međimurski sportski brend.

Upravo je zbog kvartalne obljetnice održavanje Prvenstva i Završnice kupa Hrvatski gimnastički savez dodijelio čakovečkom klubu. Tijekom tri dana koliko je trajalo prvenstvo još jednom je potvrđena visoka razina organizacije, a zbog međimurskog gostoprimstva preko 450 natjecatelja iz cijele zemlje rado se vraća u Nedelišće i ATON.

Svečano otvorenje Prvenstva i Završnice kupa Hrvatske uveličali su predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevica Tkalčec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, saborski zastupnik i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te posebna izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića – glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE