Europsko prvenstvo u gimnastici izborili Tijana Korent, Filip Ude i Marko Sambolec

Od 21. do 25. travnja održava se Europsko prvenstvo u gimnastici u Baselu u Švicarskoj. Plasman na prvenstvo izborili su Međimurci Filip Ude, Marko Sambolec te Međimurka Tijana Korent iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec-Macan.

Jučer je muška reprezentacija u Sportskom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održala kontrolni trening. Basel su već prije osigurali Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol), Filip Ude (GK MZ Macan), Aurel Benović (GD Osijek-Žito) i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol), a jučer su im se pridružili parteraš Filip Boroša (ZTD Hrvatski Sokol) i Marko Sambolec (GK MZ Macan) na konju s hvataljkama.

Također, jučer je održano prvo kolo nove sezone CRO-GYM lige u osječkom Centru Sokol u kojem je Splićanka i dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek odnijela pobjedu na parteru s 12,850 bodova. Drugo mjesto uzela je aktualna juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama, Sara Šulekić koja je ukupno drugo mjesto izborila na gredi. Petra Furač je bila treća s 11,500 bodova na gredi.

Ovo okupljanje bilo je i kontrolno za Europsko prvenstvo u Baselu. Žensku reprezentaciju činiti će tako Ana Đerek (GK Marjan), Tijana Korent (GK MZ Macan), Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol) i Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) koja je kriterij izborila danas s odlično odrađenim višebojem.

Ostavi komentar