FOTO: Na jakom košarkaškom turniru u Zalaegerszegu, ekipa KK Međimurje U-10 izvrsna treća, uz dobar nastup U-14 i U-13

Mađarski košarkaški prvoligaš ZTE iz Zalaegerszega organizirao je protekli vikend tradicionalni Mini Zsiraf – ZTE Kup 2019, a na istom je u sve tri uzrasne konkurencije nastupilo KK Međimurje.

Od tri naše ekipe najbolji rezultat polučila je najmlađa U-10, koja je u konkurenciji šest sastava, kojih su čak dvije bile od mađarskih prvoligaša osvojila izvrsno treće mjesto, a zamalo se borila i za titulu najboljeg na turniru.

Ekipa Međimurja U10 na svečanosti podjele pehara u Zalaegerszegu gdje je osvojila izvrsno 3. mjesto

U skupini su u neizvjesnoj završnici izgubili od Kormenda 51.57, a u drugoj utakmici bili su bolji od domaćina ZTE 51:43. U utakmici za 3. mjesto drugog dana turnira u potpunosti su nadigrali i savladali visokom razlikom ekipu RiCsilla 94:36. Kormendi je osvojio naslov pobjednika svladavši u finalu najmlađu ekipu mađarskog prvaka Szombathelyi.

Ekipa U-13 Međimurja koja je nastupila na turniru ZTE Mini Zsiraf – ZTE Kup 2019.

Ekipa Međimurja U13 igrala je također turnir s 6 ekipa koji je bio vrlo jaki jer su stigle ekipe najjačih mađarskih akademija košarke kao što su Ratgeber Akademia i Vasas Akademia, uz fizički moćnog domaćina Zalakeramia ZTE koja ima u svojim redovima igrača visokog gotovo 2 metra rođenog 2006. godine (!?), uz još tri igrača preko 1,80 cm. Dominirali su turnirom protiv svih ekipa, pa tako i protiv naše koju su savladali 82:25. Puno zanimljivija bila je utakmica Međimurja protiv Kengura (BiH), u zaostatak od -8 na poluvremenu koji je trebao biti i manji, ali loše odigrana treća četvrtina naše je stajala neizvjesne završnice. Na kraju su se naši predali i uvjerljiva pobjeda ekipe škole košarke KK Kengur iz Zenice 70:44.

Protiv fizički nadmoćnijih igrača domaćina ZTE naši pretkadeti nisu mogli parirati kako bi se očekivalo u tom godištu
Protiv Kengura odigrane su dobre prve dvije četvrtine, ali u trećoj je zenički sastav pokazao da je bolji od naših

U borbi za peto mjesto na turniru Međimurje je bilo uvjerljivo protiv ZTE B ekipe s 60:33 i na kraju je ova selekcija osvojila 5. mjesto.

Ekipa Međimurja U14 igrala je turnir sa samo tri ekipe i završila ga odmah u subotu. Izgubili su obje utakmice, protiv ekipe prvoligaška Siofoka 22:39, dok su puno bolju utakmicu odigrali protiv domaćina, ali na kraju je ipak doživljen poraz 51:59. Na kraju su s obzirom na odaziv samo tri ekipe, osvojili pehar za treće mjesto, dok je pobjednik domaćin ZTE.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE