13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

EUROCUP: I u Austriji Globusovci odlični

Jedan od najboljih hrvatskih karate klubova, čakovečki Globus osim u Hrvatskoj sve bolje rezultate postiže i u na međunarodnim natjecanjima. Ime Globusa već dobro znaju u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a u posljednje vrijeme i u Austriji.

Naime, protekle subote u Zell Am Seeu bio je održan tradicionalni Eurocup na kojem je nastupilo 1 024 natjecatelja iz 129 klubova i 19 država. Članovi Globusa bili su odlični u izrazito jakoj konkurenciji. Osvojili su pet zlata u pojedinačnom dijelu natjecanja i dvije ekipne bronce. Ti rezultati bili su dovoljni za 2. mjesto u ukupnom poretku tik do reprezentacije Danske. Zanimljivo je da je 3. mjesto osvojila reprezentacija domaćina. Trener naših karatista Dejan Slukić po povratku u domovinu nije krio zadovoljstvo napravljenim u Austriji.

– I u Hrvatskoj postoji jaka konkurencija, ali nam međunarodni turniri daju priliku da vidimo kako se radi i trenira u drugim državama. Po svemu viđenom i pokazanom na borilištu možemo zaključiti kako se uspješno nosimo s drugima. To potvrđuje kvalitetu rada u našem pogonu, ali i talent kojeg pokazuju naši članovi. No, bez marljivo truda i sturčnosti trenera sav talent ne bi značio puno, izjavio je Slukić i dodao kako zgusnuti raspored natjecanja Globusovce drži u visokoj razini forme.

– Ne prođe vikend, a da ne sudjelujemo na nekom natjecanju. To je naporno i ostavlja umor kod sportaša, ali s druge strane podiže našu razinu spremnosti na viši nivo, izjavio je Slukić i pohvalio angažman i strpljivost natjecatelja i trenera. Naime, Globusovci su na put otputavali u 3 sata u jutro, u 8 su stigli na borilište u Austriji te nakon cijelog dana natjecanja vratili se sljedeće noći u 2,30 kući.

Zahvaljujemo Zajednici sportskih udruga Čakovac što nam je ustupila kombi, a ovakav ritam mogu izdržati samo najbolji i na tome čestitam naših karatistima” naglasio je. Inače, rezultat u Zell Am Seeu bio još bolji, ali je u polufinalnom ekipnom meču, propustom suca, diskvalificiran natjecatelj Globusa, zbog toga što je protivnik sam sebi nezgodno ozlijedio ruku. Za mjesec dan Globusovci će opet sudjelovati na turniru u Austriji, tada će posjetiti Mozartov grad, Salzburg.

Zlata su osvojili:
Aida Trstenjak
Sven Strahija
Nikola Topličanec
Laura Strahija u Open kategoriji uz novčanu nagradu
Sven Strahija u Open kategoriji uz novčanu nagradu

Ekipne bronce:
kadetkinje borbe (Ana Filipović, Sara Novak, Leona Gulija)
kadeti borbe (Lovro Farkaš, Josip Slukić, Nikola i Kristian Topličanec)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE