Drugog tjedna ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” na redu odbojka na pijesku i rukomet

Ljetni kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u drugi tjedan, a čakovečkim osnovnoškolcima na ponudi su bili kampovi iz odbojke na pijesku i rukometa.

Kamp iz odbojke na pijesku redovito kod čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić organizira KOP Čakovec, a njegov voditelj Ivan Vabec prvo je spomenuo lijepo vrijeme.

– Nakon kiše koja je dva dana doslovce carevala Međimurjem, oblaci su se razišli i dočekao nas je prekrasan ponedjeljak, izjavio je. 60-tak učenika koji su podijeljeni u četiri grupe mogli su normalno trenirati.

– Oni rade od zagrijavanja do motorike, ali i osnove odbojke čime ih uvodimo u odbojkaške vode. Sve se odvija prema planu, a vidimo da su djeca jako zadovoljna, poručio je Vabec.

Paralelno s ovim kampom, Ženski rukometni klub Zrinski provodi prvi ovosezonski kamp iz rukometa u dvorani Ekonomske i trgovačke škole koji je namijenjen i djevojčicama i dječacima. Naime, dva čakovečke rukometna kluba, ŽRK Zrinski i MRK Čakovec uspješno drugu godinu za redom organiziraju kampove koje mogu pohoditi djeca oba spola. Drugi kamp iz rukometa u srpnju provodit će Muški rukometni klub Čakovec, ali i na njemu će moći sudjelovati učenice i učenici.

Voditelj kampa iz rukometa je proslavljeni trener Goran Mrđen koji je bio i izbornik ženske reprezentacije.

– U Zapadnoj Europi kada završi nastava otvaraju se dvorane, dok je kod nas to obrnuto. No, ovdje u Čakovcu ipak vidimo da postoji razmišljanje o tome kako školarci mogu kvalitetno provoditi ljetne praznike, naglasio je. Kazao je kako je tjedan dana dovoljno da se nauče osnove nekog sporta. – Pravi cilj je zainteresirati djecu za pojedini sport, a mi se nadamo kako će to biti rukomet, rekao je Mrđen.

Kamp iz odbojke na pijesku bit će održan i u utorak na Dan državnosti dok rukometni kamp neće te je podijeljen na dva dijela. Djevojčice će u dvorani ETŠ-a od srijede biti od 8 do 10 sati, a dječaci od 10 do 12.

Inače, kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84.750 kuna.

Ostavi komentar