Sedam medalja za karatiste Globusa i Male Subotice s Austria Opena

Austrian Junior Open Globus Mala Subotica

Protekle subote i nedjelje u Salzburgu održano je otvoreno prvenstvo Austrije (Austrian Junior Open) na kojem je nastupilo 1100 natjecatelja iz 160 klubova i reprezentacija iz 26 država.

Karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice nastupili su s devet natjecatelja i ostvarili odličan uspjeh osvojivši sedam medalja, od čega dva zlata, tri srebra i dvije bronce.

Prvog dana natjecanja Sara Novak kroz četiri odlična meča osvaja zlato u kategoriji kadetkinja -47kg. Sara je do finala sigurnim nastupima pobijedila predstavnice Njemačke, Austrije i Nizozemske, a u napetom finalnom meču pobijedila je najbolju predstavnicu zemlje domaćina Austrije (osvajačicu bronce sa ovogodišnjeg Prvenstva Europe u Sočiju). O kvaliteti kategorije dovoljno govori i da je aktualna viceprvakinja Europe iz Italije ostala na 5. mjestu bez medalje.

Drugog dana natjecanja se za najviše postolje pobrinula Ana Filipović koja sigurnim nastupom u kategoriji U14 +50kg osvaja zlato. Ana je na putu do finala pobijedila predstavnicu Luksemburga, dvije predstavnice Austrije i u polufinalu ponajbolju konkurenticu iz Švicarske. U finalu rutinirano pobjeđuje Čehinju i osvaja zlato.

Srebrne medalje odličnim nastupima osvojili su Laura Strahija u kategoriji U12 -36kg, Sven Strahija u kategoriji U12 +38kg i Lovro Farkaš u kategoriji U14 -55kg.

Nažalost ovaj puta je nedostajalo malo sportske sreće za još koje zlato.

Broncu su također odličnim nastupima osvojile Aida Trstenjak u kategoriji U12 -30kg i Ema Marčec u kategoriji U14 -45kg.

Peto mjesto osvojio je Josip Slukić u kategoriji kadeta -57kg.

Nastupio je još Nikola Topličanec koji je nakon vodstva u meču sekundu prije kraja dobio nezgodan udarac u nogu i doktor mu nije dozvolio nastavak borbe i natjecanja.

Ostavi komentar