Lucija Lesjak i Leon Marciuš izborili nastup na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama

U subotu i nedjelju, 26. i 27. kolovoza, održao se izborni turnir za kadete, juniore i ml. seniore u borbama (U21) za odlazak na Svjetsko prvenstvo na Tenerife.

Svi znamo da je karate postao olimpijski sport te je time i konkurencija jača.
Međimurci su napravili povijesni rezultat. Prvi dan su nastupili kadeti (Dorian Kalajdžija, Josip Francki Novak i Mihael Sirc). Najbliže odlasku na Svjetsko prvenstvo je bio Josip Francki Novak koji je nažalost tri sekunde prije kraja borbe izgubio meč, što je zapravo i danak neiskustvu.

Drugi dan, nastupili su već standardni reprezentativci Hrvatske u svojim kategorijama (Lucija Lesjak i Leon Marciuš) i samim nastupom dokazali ukazano povjerenje i izborili nastup na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama koje će se održati krajem 10. mjeseca ove godine.

Lucija je deklasirala svoje protivnice gdje joj niti jedna nije zadala poen. Nakon nastupa Leon je ponovo potvrdio svoj status, nakon dominantno dobivenih mečeva.

Tek sada ih čeka mnogo rada i odricanja te reprezentativne pripreme da bi što bolje prezentirali naše malo Međimurje i boje Hrvatske.

Na izbornom turniru natjecatelje su vodili glavni trener u Karate klubu Međimurje Kristijan Lesjak i Adriano Marciuš.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE