13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Karatistima Globusa šest medalja na Prvenstvu Hrvatske

U subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja, u Ivankovu je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste u borbama, gdje je nastupilo 520 natjecatelja iz preko 80 hrvatskih klubova. Na Prvenstvu Hrvatske  nastupilo je i osam karatista Globusa iz Čakovca koji su postigli odličan rezultat osvojivši čak šest medalja.

U vrlo jakoj konkurenciji Globusovci su kroz kvalifikacije uspjeli svi odreda osigurati mečeve za medalje gdje su odradili odlične borbe i osigurali šest medalja

Nikola Topličanec osvojio je srebrnu medalju (učenici -34kg) nakon diskvalifikacije u finalnom meču. Brončane medalje osvojili su Emily Beti (učenice -40kg), Nika Žerjav (mlađi kadetkinje -40kg), Lovro Farkaš (mlađi kadeti -48kg), Josip Slukić (mlađi kadeti -52kg), Teo Kečkeš (mlađi kadeti +57kg).

Tea Lena Špoljarić (učenice -40kg) ispustila je vodstvo u meču za broncu doslovno u zadnjoj sekundi, slično kao i Kristian Topličanec u mlađim kadetima -45kg.

Globusovci su ovim rezultatima ponovo osigurali šest nastupa na Balkanskom Prvenstvu koje će se u svibnju održati u Istanbulu gdje također očekuju dobre rezultate.

Mlade natjecatelje na prvenstvu su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Iz karate kluba Globus zahvaljuju se Gradu Čakovcu, Zajednici Sportova Međimurske Županije te svim ostalim prijateljima, sponzorima i donatorima kluba na pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE